Rosszul lett egy utas a Wizz Air egyik Spanyolországból Budapestre tartó járatán, de az utaskísérők gyors és profi fellépése megmentette az életét – állítja közleményében a magyar légitársaság.

Epilepsziás nagyrohamot kapott a fedélzeten, így mentették meg az életét

Az utas tíz perccel a leszállás megkezdése előtt lett rosszul a kabin hátsó részében, a tünetei alapján epilepsziás nagyrohamot kaphatott, és egy idő után a légzése is leállt. A személyzet rögtön a segítségére sietett, az egyik utaskísérő azonnal megpróbálta újraéleszteni, ám az utas állkapcsának izmai begörcsöltek.

Az utaskísérő egy határozott mozdulattal szabaddá tette a légutakat, így az utas újra lélegezni kezdett, és magához tért

– írja közleményében a Wizz Air. A kapitány közben intézkedett, hogy Budapesten már orvosi segítség várja a gépet, de szerencsére a fedélzeten is volt egy orvos, aki a kapitány kérésére bekapcsolódott az ellátásba, és az utasnak a személyzet oxigénmaszkot is biztosított. Miután a repülőgép leszállt Budapesten, az utas orvosi segítséggel és családjával együtt elhagyta a fedélzetet.

(index.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.