A Dakkában szétválasztott bangladesi sziámi ikrek mindkét tagja stabil állapotban van – közölte a Cselekvés Alapítvány szerda este az MTI-vel.

Friss hírek érkeztek a magyar orvosok által szétválasztott sziámi ikrek állapotáról
Fotó: cselekves.org

Azt írták: az augusztus elsején elkezdett maratoni, 33 órás végső szétválasztó műtét után 19 nappal az eddig altatásban lévő Rukaya is önállóan kinyitotta a szemét. Ikertestvérét, Rabeyát – aki két hete tért magához, és azóta egész mondatokban beszél és szájon át eszik – édesanyjuk már ölbe is veheti.

A speciális vírusos láz után – amelyen mindkét gyermek átesett, és Rukaya állapotát néhány nappal ezelőtt kritikussá tette – már mindkettejük állapota stabil.

Azt írták: Rabeya és Rukaya állapotából előreláthatólag három-hat hét múlva lehet hosszú távú következtetéseket levonni.

A fejüknél összenőtt sziámi ikreket a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány magyar orvosai választották szét a bangladesi Dakkában.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Drukkolok a gyerekek gyógyulásáért, egészséges fejlődésükért. Nemcsak az ő életük lesz boldogabb, hanem a műtétet, az utógondozást végző hatalmas magyar csapaté is, akik a tudásuk birtokában véghezvitték a csodát...bátor orvosok, azt meg kell hagyni...ez a bátorság viszi előre a tudomány fejlődését, a gyógyítást, amiből a világ orvosai is tanulhatnak..

...tudnak a magyar orvosok...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2020. August 4., 13:53
Jön a vihar!
Itthon - 2020. August 4., 17:00
Brutális szélvihar csap le az országra