Tarlós István 35, Karácsony 34 százalékon áll a Republikon Intézet mérése szerint, a Századvég kutatása azonban arra mutatott rá, hogy a választók 62 százaléka elégedett a főpolgármester teljesítményével.

A Republikon Intézet az önkormányzati választások kapcsán felmérést készített, melynek fókusza az október 13-i főpolgármester-választás volt, kitérve a részvételi hajlandóságra és a jelöltválasztásra.

A Republikon Intézet friss kutatása szerint a budapesti választók 35 százaléka szavazna Tarlós Istvánra, 34 százaléka Karácsony Gergelyre, a válaszadóik 5 százaléka pedig Puzsér Róbertre. Egy százalékra mérték Berki Krisztiánt. Huszonöt százalék nem tudta, hogy kire szavazna, vagy nem akarta megmondani.

A kutatás eredményeiből kiderül,

- hogy a budapesti választók több mind kétharmada, 68 százaléka tervez részt venni az önkormányzati választásokon,

- mindössze 19 százalék tervez távol maradni,

- a válaszadók további 13 százaléka még nem tudja, elmenjen-e.

Azt azért hozzáteszik, a részvétel egy különösen nehezen mérhető és megjósolható arány, de a korábbi tapasztalatok alapján valószínűsítik, hogy a tényleges részvételi arány alacsonyabb lesz, mint a kutatás eredményeiben látott 68 százalék.

A napokban a Jobbik-közeli Iránytű is szoros versenyt mért, náluk Tarlós István 37, Karácsony Gergely 35 százalékos támogatottságon állt, és a Závecz Research múlt heti kutatása szerint is hibahatáron belüli volt az állás

- írja az Index.

Republikon: Tarlós már csak egy százalékkal vezet

Tarlós István főpolgármester az autómentes hétvégén az M1-es metróvonalon (kisföldalatti) az Oktogonon 2019. szeptember 21-én. Mellette Szűcs Somlyó Mária, kommunikációs igazgató, önkormányzati főtanácsadó. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A Magyar Hírlap szerdán írta meg, hogy a Századvég szerint a válaszadók 60 százaléka pozitív véleménnyel van Tarlós Istvánról.

A Századvég a regnáló főpolgármester városvezetői teljesítményével és személyével kapcsolatos attitűdöket vizsgálta meg. A válaszadók többsége (60 százaléka) pozitív véleménnyel van Tarlós Istvánról, és mindössze 36 százalékuk helyezkedett eltérő álláspontra – olvasható a Századvég összefoglalójában. Hasonlóan vélekednek a megkérdezettek Tarlós István tevékenységéről is: a válaszadók 62 százaléka elégedett a regnáló főpolgármester teljesítményével, és pusztán 35 százalékuk vélekedik ettől eltérően.

Forrás: 24.hu, Index, ATV, Magyar Hírlap

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
@Fantomasz: Ha indul es 5% ra adja a szavazatat, akkor az olyan mintha a kukaba dobtak volna. Mig sarlos behuzza a 35%-ot Karacsony meg 34% 2.helyen vegez, ami szinten kuka. Ellenben ha a puzser 5%-a Karacsonhoz menne, akkor kenyelmesen behuzna a valasztast. Persze ez csak szimpli matek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jesz
simán szopatják Tarlóst, hadd izguljon...Karácsony a szavazás napjára le lesz darálva. Keményen rajtavannak a témán...minden napra kitalálnak valamit, Tarlós közbenn kér egy kávét.
jesz
Most hallom a rádijóban, hogy a kutatást Horn Gábor jegyzi...így minden érthető..
Aki Én
Szerintem a Századvégbél nem kutat, csak sugallni akar. Azt akarja elhitetni a megvezethető, tájékozatlan szektával, hogy ha a ,,nyerő többséghez" akar tartozni, akkor Tarlóskodjon.
Teljesen egyértelmű, hogy a többség szabadulna a maffia fidesztől, és ha ezt a fidesz nem így gondolná, nem is csalnának.
papa.49
Ha nem fosnának, hogy a bolondistók BUKTA nem jönnének az ilyen eredmények, a valóságot a Republikon mutatja meg !!!
F_Viktor
"Huszonöt százalék nem tudta, hogy kire szavazna, vagy nem akarta megmondani."

Itt van a kutya elhantolva, azaz ők hantolják el a kutya tarlóst.
A bohóc papa, a köpködi 90 éves nénike, az ellenzéki sajtótájékoztatók megzavarói csak a kutya tarlós biztos szavazóinak jönnek be, ez a 25 százalék nagy része éppen ezért megy el, illetve Karácsonyra fog voksolni.
Borsodi
Ha nem vezet se jelent problémát úgyis az lesz a befutó akit a fidesz akar.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.