Október 13-án, az önkormányzati választáson felszabadítottuk Budapestet és a nagyvárosainkat az elnyomás alól – mondta Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke a párt október 23-i megemlékezésén, szerdán Budapesten.

Párbeszéd: "az önkormányzati választáson felszabadítottuk Budapestet és a nagyvárosainkat az elnyomás alól"

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, frakcióvezetője beszél, mögötte Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd társelnöke, Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője és Váradiné Naszályi Márta (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP), az I. kerület polgármestere a párt október 23-i, az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésén Göncz Árpád néhai köztársasági elnök III. kerületi szobránál 2019. október 23-án. MTI/Soós Lajos

Szabó Tímea kiemelte:

ez a győzelem nem mélyítheti tovább az árkokat, ezt a győzelmet nem követheti megosztottság.

A Göncz Árpád néhai köztársasági elnök III. kerületi szobránál tartott megemlékezésen az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: a volt államfő életével és munkásságával arra tanított, "hogy ne újabb árkokat ássunk, hanem temessük be azokat, és teremtsünk egységet, békét és jólétet".

Karácsony Gergely vezetésével Budapest ezt az eszmeiséget fogja képviselni

- tette hozzá.

"Olyan országot akarunk, ahol mindenki otthon érzi magát, amelyik békés, szolidáris és zöld" – mondta.

Szabó Tímea közölte: "Göncz Árpád rengeteget tanított nekünk".

Az '56-os forradalom alatt megtanította, hogy "mindig, minden porcikánkkal küzdeni kell az elnyomás ellen", és azt is, hogy a szabadságvágy áldozatokkal jár, a küzdelemben "akár az egzisztenciánkat, akár az életünket is kockára kell tennünk egy jobb világért" – tette hozzá.

Szabó Tímea azt mondta: a néhai elnök azt is megtanította, hogy "nincs az a reménytelen helyzet, nincs az a megtorlás és bosszú, ami okot adna arra, hogy feladjuk eszméinket", és nincs az az elnyomó hatalom, amelynek uralma egyszer ne érne véget.

Végül "Árpi bácsi" a hatalomról azt tanította, hogy ha az ember sok évtizednyi küzdelem után eléri célját, attól kezdve sokkal nagyobb alázattal kell folytatnia munkáját

- tette hozzá a Párbeszéd társelnöke.

Forrás: MTI

Itthon - 2020. November 29., 16:33
Jövő héten többször is havazhat

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
Kis hazánk kormánya mejd megfmutatja, hogy ki az úr e hazában. Sajnos erre lehet számítani. Legfeljebb beledöglünk, de I. Viktor a király, csak még várunk a Duna jegére.
Rockxy
"...felszabadítottuk Budapestet és a nagyvárosainkat az elnyomás alól"
6házi: ALAF!
Szeparepa2
Sajnos ez féligazság csak. Egy főpolgármesternek, főleg a náci hazaáruló fizeSS maffia rémkormányzása során kedvükre meghamisított törvényekkel, szabályokkal és rendeletekkel, a hatalma és befolyása igencsak korlátos... Valamit nyilván segít, hogy a közgyűlés és a kerületek kb fele megvan, de még ez is kevés egy "felszabadításhoz", hiszen ezek a náci hazaáruló rablógyilkos parazita férgek itt vannak mindenütt, beették magukat mint szú a fába, jó mélyre... Nyilván sok apró-cseprő ügyben van lehetősége dönteni, de az országot és a nemzetet érintő kulcs ügyekbe bele se láthat, nemhogy beleszólna... itt azt kell csinálni, hogy minél előbb népszavazás, a kormány bizalmatlansági indítványáról, a tömeget utcára hívni... aztán statárium, szakértő kormányzás, kerekasztal stb... felszabadítani minket a náci hazaáruló tömeggyilkos rabló csaló fosztogató szarbándiktatúra alól csak így lehet...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2020. November 29., 17:03
Nagy volt a szórás, Ön eltalálta? Hatos lottó