Kizárta a telefonáló édesanyját az erkélyre egy kétéves nyíregyházi kisgyermek.

Kizárta hetedik emeleti panellakásuk erkélyére saját anyukáját egy kétéves gyerek Nyíregyházán. A fiatal nő telefonálni ment ki, azonban visszajutni már nem sikerült neki. Mivel más nem volt a lakásban rajtuk kívül, tétlenségre nem volt idő – az anya azonnal értesítette a tűzoltókat, hiszen a gyermeke addig egyedül volt, számtalan veszélyes dolgot csinálhatott volna felügyelet nélkül.

A nyíregyházi hivatásos tűzoltók úgynevezett gépezetes tolólétre segítségével jutottak fel az erkélyre, ahol kéziszerszámok segítségével kinyitották az erkélyajtót, és bejutottak a lakásba

– nyilatkozta a Bors megkeresésére Dudás Szilvia, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Csak arra lettünk figyelmesek, hogy tűzoltók sürgölődnek a házunk alatt, ugyanakkor sehonnan nem jött füst. Amikor már az emelőkosár emelkedett a ház felé, akkor vettük észre a fiatal anyukát, aki az erkélyéről integetett" – idézte fel a történteket egy szemtanú.

Egy kétéves kisgyerek kizárta az édesanyját, a tűzoltóknak kellett segíteniük

A lap információi szerint még a rendőrök is kiérkeztek a helyszínre, de rájuk végül nem volt szükség, így eljárás sem indult.Szerencsére az ijedtségen túl senkinek nem esett baja a kalandban, úgy tudni, a pici tegnap már bölcsődébe is mehetett. A gyermekbiztonsági szakértő szerint ilyen 'balesetek' bárkivel előfordulhatnak, hiszen egy ilyen korú gyerek gond nélkül rá tud csimpaszkodni már a kilincsre, amit így belülről bezár. A probléma megelőzéséhez egy gyerekzár tud segítséget nyújtani.

Cikk- és címlapkép: Pixabay 

(borsonline.hu)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
görbetükör
@Eriksson: egy kisgyerekkel bármikor történhet baleset egyetlen pillanat alatt. Még akkor is, ha ott állnak mellette.
Biztos veled is történt.
Eriksson
@görbetükör: Olvastam mit írtál @KisGenyo2: -nak, ok nélkül sértegetted. Ma nem akarok veled beszélgetni.
jesz
akármilyen rémísztő lehetett a szitu, bocsánat, de jót nevettem...ugyanis elképzeltem mi lett volna, ha ez velem történik?

Vajon a kétéves gyerek felfoghatta-e, mit is csinált?
ila51
Ha csak nem valami sikamlós téma volt , én megbeszéltem volna bent , a gyermek közelében .
görbetükör
@ila51: Lehet, hogy nem volt jó a térerő.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.