Évtizedeken és egyházmegyéken átívelő történet arról, hogyan kezelte az egyház egy pap molesztálási ügyeit. Ahogy elkezdtünk kérdezősködni, úgy jöttek az újabb és újabb fordulatok, de a feloldozásra még várni kell.  

Forrás: tldr.444.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Molesztálás és más ügyek

a vélt és sajnos sok esetben valódi zaklatási esetek világában valahogy még a szokásosnál is kisebb figyelem vetül a pedofil papok által művelt dolgokra

A 444.hu ebben a kényes – tényleg miért is annyira kényes??? – témában, pontosabban a piarista ügyekben érdeklődik. Ahogy mondani szokás a történetek szinte egy kaptafára működnek:
nem is volt semmi, csak pletyka,
bagatellizálás,
majd eltusolás,
mások hibáztatása, sőt bemocskolás,
nem beszélünk róla!
Mintha Polt is piarista lenne!!! =))
Az egyik igencsak tanulságos (még akkor is, ha a címe elképesztően nagy baromság)
„A kétezres évek második felében
egy „konkrét molesztálás” rögtön ki is derült. Ekkor már volt a piaristáknak saját eljárásrendje, ennek megfelelően a szerzetest felfüggesztették, és ügyét továbbították az illetékes vatikáni hivatalnak. A Hittani Kongregáció azután fel is mentette a papi szolgálat és a szerzetesi fogadalmai alól, vagyis a lehető legsúlyosabb büntetést szabta ki. A rend jogásza megvizsgálta, kell-e feljelentést tenniük hivatalból, de arra jutott, hogy erre a szülőknek van lehetőségük. Felajánlották nekik az együttműködésüket, de végül nem fordultak világi hatóságokhoz. Az áldozat pszichológusi segítséget kapott a rendtől, és Szilvásy reméli, hogy legalább ennyivel hozzá tudtak járulni a feldolgozáshoz. Azt mindenesetre jó jelnek tartja, hogy a fiatalember nem iratkozott ki, maradt a gimnáziumukban.
fahrenheit451
Anal atya története...
Bocsánat!

Amúgy meg...

Origoshit: www.origo.hu/itthon/20191129-mate-gabor-gothar-peter-zaklatasi-botrany-katona-jozsef-szinhaz.html

Na most akkor, ez egy az egyben ül a nem rég pénzzel megint kitömött nagyegyházakra is a pedofilbotrányokkal kapcsolatban. Ráadásul egy felnőtt tud "nemet" mondani, míg egy gyerek...
Szóval, amit az egyház vezetői művelnek (ők maguk is megtették, elhallgatták, eltusolták, másokat hallgatásra kényszerítettek, stb.) , és ami súlyosabb bűn, az miért más?

A kérdéseim: Milyen feltárások és retorziók várhatók az egyház bűneivl kapcsolatban? Pl követeli majd a Fidesz, Erdő Péter (a Katolikus Színház igazgatója) kirúgását, Máté Gáborhoz hasonlóan? Esetleg börtön, futódomb, vagy ilyesmi?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.