2010-hez képest 52 százalékkal, azaz mintegy 6 ezer milliárd forinttal nőtt az állami vagyon nyilvántartási értéke, amely így megközelíti a 18 ezer milliárdot – közölte a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter pénteken az MTI-vel.

A közleményben Bártfai-Mager Andrea tudatta:

2010-ben 11 650 milliárd forint volt az állami vagyon értéke, amely 2020-ra elérte a 17 743 milliárd forintot.

Összetételében 62 százalék az ingatlan, 21 százalék a társasági részesedés.

A fennmaradó részt egyéb vagyonelemek – például ingóságok – egészítik ki. A 6 ezer milliárdot kitevő vagyongyarapodás ingatlanvásárlásokból és a társaságok valós gazdasági növekedéséből ered.

Az elmúlt évtized tranzakciói közül a miniszter az energiaszektorban végrehajtottakat emelte ki.

Ezáltal egy olyan erős hátterű nemzeti szolgáltató jött létre, amely képes egy sikeres regionális stratégia megvalósítására

- írta.

A miniszter jelentősnek nevezte, hogy a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Csoport tagvállalatai összehangoltan dolgoznak a vállalkozások számára elérhető finanszírozási megoldások bővítésén.

A szövetkezeti hitelintézeti szektorban 2019-ben fejeződött be az a fúziós folyamat, amelynek eredményeként az összes meglévő takarékszövetkezet beolvadt a Takarékbank Zrt.-be, és ezzel létrejött Magyarország ötödik legnagyobb bankcsoportja – tette hozzá.

Az állami tulajdonban lévő társaságok száma megközelíti a 600-at

- közölte Bártfai-Mager Andrea.

Az állami vagyon gyarapításával egyidejűleg szükségszerű megválni azon vagyonelemektől, amelyek társadalmi célokat nem szolgálnak, így tulajdonban tartásuk sem indokolt. A portfóliótisztítás céljából 2015-ben létrehozott nyilvános és átlátható online aukciós felület működtetésének köszönhetően az államnak eddig közel 60 milliárd forint bevétele származott – közölte a miniszter.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Szigetvár Zsolt

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Közszolgáltatásokkal összefüggő államosítás direkt jó, mert így mesterségesen magasan lehet tartani pl. a gáz árát, ami egyébként orbánék alatt a felére esett. Persze nem Mo-n.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@ómió: töled repes a szív fideszéknél! fogadok,hogy a "rákosi dédikéd" közvetlen 45 után ,kiutalt nektek egy lakást a rózsadombon ,...akkor még apád nyalhatott vagy anyád cumizott? -most a te kezedbe került a családi staféta bot!
ómió
@kulabombaafityiszre:Szóval, a bolsi tetü eleid nem hírdették azt, hogy a "tulajdon lopás", amiért mindenkit kifosztottak, bolsi tetüivadék!? Kolhoz se volt, amelyik a rablásotok egy részét abszolválta, idiótája? Netán már azt is a Fideszre hazudjátok? Beleszerelmesedve a tetveidbe? Ezt is rám hazudnád, mocsadékja? Téged tényleg a vigyorgóból szalajtottak!
ómió
@kulabombaafityiszre: Ütős idézeteid vannak a Lenin-összesből meg a kommunista kiáltványból! Tartsd meg magadnak! Azokon nőttél fel! Azért dől belőled az aljas hazudozás!
ómió
@csak úgy...: Az a "lakáskiutalás" a bolsevik tetübandátok "krémjének" járt, mocsadék! Olyasmiknek, mint a fajtád! Böszme vezéretek máig is olyanban lakik! Vagy már ezt is a Fideszre kell hazudni? Vagy csak a nyaló, cumizó karakteretek másikra hazudása a "trend" egyelőre?
kulabombaafityiszre
@ómió: ebruár 9., 09:17
Te valami látens kommunista vagy.
Tudod az olyasmi mint a látens buzi.
Látom a felsorolt cikkekre csak egy kommunistázás,meg leninezés telik.
A fideszesek közt azért szar lehet neked,hiszen ott csak kommunistát találsz.
Te meg még szopod is őket.Te kis fideszes kommunistákat szopó kurva.
ómió
@kulabombaafityiszre: Te nem látens bolsi tetü vagy, hanem annak az élő realizmusa! Látszik, hogy a "felsorolt" hazugsághalmaz a "bibliád"! Ha meg ma élő és viruló kommunistát akarsz látni, akkor nézz szét a saját neokomcsi tetübandádban! Amikor a kongresszusotokon éneklitek az Internacionálétokat! Azok közt, akiknek benyalsz! A meleg szarig!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.