Hogy a retkes valagba lehet egy kiáramló munkaerő piacon, egy menekültválságban, egy európai konjunktúrában (növekedésben), egy halálraítéltnek látszó nyugdíjrendszerrel, elvándorló magyar munkaerővel, gazdasági csodát véghezvinni úgy, hogy azt mondhassuk, hogy a világbéke, a világ gazdasági növekedése után, ez is Orbán Viktor érdeme?

Feltöltő: Aki Én
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
...és a nagy trükk:

lenyeget.blog.hu/2020/02/18/gdp_atveres_773780s

,,A GDP adatokat - beleértve a növekedési ütemet is - minden ország a nemzeti fizetőeszközében publikálja. Így a magyar adatot úgy kell értelmeznünk, hogy a nemzetgazdaságunk forintban kifejezve 2019-ben 4,9%-kal több értéket állított elő, mint 2018-ban. A szomszédos Szlovákia eközben alig 1,9%-kal, Csehország pedig 1,7%-kal bővült. Micsoda siker ez, gondolhatnánk. A Pannon Tigris az élre ugrott.

De várjunk egy percet. 2018. utolsó munkanapján, december 28-án 1 euróért 321,51 forintot kellett adnunk, míg 2019 december 31-én ugyanezért már 330,52 forintot. 2019-ben tehát 2,8%-kal értékelődött le a forint az euróhoz képest.

Azaz amíg mi az eurót használó Nyugat-Európát 'üldözzük', addig a felzárkózás nevű játékot euróban játsszák. Azaz hiába nőtt a magyar GDP forintban kifejezve 4,9%-ot, euróban ez valójában csak 1,96%-ot jelent, köszönhetően a forint értékvesztésének. Így bár még mindig Szlovákia előtt végzünk 2019-ben, de az euróban mért 0,1%-os előny már nem csillog olyan fényesen, mint a forint alapú +3%."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.