Két vörös vonal van, melynek átlépése esetén a NATO vezérkara kiadná a parancsot, a bevetésre készülő katonák részben Magyarországon állomásoznak. Az európai hírszerző ügynökségek szerint Oroszország aktív műveleteket tervez az Unió területén: robbantásokra, gyújtogatásokra is sor kerülhet.

A La Repubblica olasz lap egy "szigorúan bizalmas" dokumentumra hivatkozva azt írja, a NATO két "vörös vonalat" állapított meg, melyek átlépése esetén aktiválnák a szövetség keleti határain, többek közt Magyarországon is állomásozó mintegy 100 ezer katonát – számolt be a privatbankar.hu

Kiszivárgott, mikor indulnának a NATO katonái az oroszok ellen

Fotó: CEID

Az egyik ilyen vörös vonal egy harmadik ország – például Belarusz – "közvetlen vagy közvetett" beavatkozása az ukrajnai háborúba, a másik pedig egy orosz katonai akció vagy provokáció Lengyelország, a balti államok, illetve Moldova ellen.

Az európai hírszerző ügynökségek szerint Oroszország aktív műveleteket tervez az Unió területén, amelyeket saját ügynökeivel, illetve közvetítőkön keresztül hajtaná végre. A műveletek között robbantások, gyújtogatások és infrastrukturális létesítmények megrongálása is helyet kaphat – írja a Pravda nevű ukrán hírportál.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KisTehen
például Belarusz – "közvetlen vagy közvetett" beavatkozása az ukrajnai háborúba

csókolom ... ezzel kezdődött ... belorusz területről indultak csapatok ukrajna ellen ...
KisTehen
egy orosz katonai akció vagy provokáció Lengyelország, a balti államok, illetve Moldova ellen

csókolom ... Moldova nem NATO tag ... miért is kellene ugranunk?
Géza
Az ukránok akkor is hazudnak, ha kérdeznek!
jáger laszló
Holnapután kiskedden,borjúnyúzó pénteken.
csak ennyi
barátilag
J.L.
,
Toller Béla
A kisstílű atomfegyver használat esetén mindenképpen kapnának az oroszok a pofijukra. Medvegyevért személyesen mennének el...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.