Felháborodtak a pedagógus szakszervezetek a most bejelentett pedagógusi béremelésen, szerintük annak mértéke és formája egyaránt nem kielégítő.

"Nyomorúságos" – Felháborodtak a tanárok a most bejelentett béremelés miatt

A területért felelős Kásler Miklós humánminiszter hétfőn közölte, hogy csaknem 170 ezer pedagógusnak 10 százalékkal fog emelkedni a fizetése egy ágazati szakmai pótlék bevezetésének köszönhetően.

Legjobban a több évtizede tanító, tapasztalt intézményvezetők járhatnak, akik külön pótlékot is kapnak: például egy ezernél nagyobb tanulólétszámú iskolát igazgató tanár jelenlegi bruttó 629 ezer forintos fizetése az emelés után pótlékokkal együtt 812 ezer forintra számíthat.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerint a kormány az intézményvezetők„lekötelezésével próbálja lenyomni a torkunkon a kifizetetlen túlórákat, az elfogadhatatlan fércmunka NAT-ot, az iskolai erőszakra adott impotens válaszokat.”

– Nyomorúságos, béremelésnek álcázott pótlékkal próbálják kiszúrni az egyre dühösebb ágazati dolgozók szemét

– fogalmazott az érdekképviselet, amely a bejelentést megelőző egyeztetések hiányát is az EMMI szemére vetette.

Kásler szerint javult a tanárok szakmai és társadalmi megbecsülése, 2013 óta 50 százalékkal növekedett a bérük. A Pedagógusok Szakszervezete szerint a fiatalok mégis elhagyják a pályát, ezen viszont nem segít a plusz 10 százalék, ami „ágazati szakmai pótléknak jó, béremelésnek kevés”.

Forrás: Blikk

Kép: Pixabay

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Abból a 10%-ból lejön az adó, +járulék = 25% Marad 7,5%!
Ráadásul pótlék, amit akkor vehet el pártunk és kormányunk, amikor szüksége lesz rá a költségvetésnek!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Aki Én: Kúráld magad, bolsijózsi! Legalább arra a szintre, hogy magadat megismerd!
Aki Én
@ómidióta a bolsi: Az a baj, hogy nagyon is értjük amiket összehazudozol. Annyira tartalmatlan és üresen egysíkú, hogy még egy kifejlett galamb is csak döbbenten figyel. Csak segíteni nem tudunk, mert egyikünk sem pszichológus.
Clavigo
@ómió: Azt hittem,,egyszerű dolgot kérdeztem.. Kár ,hogy nem fejlődött ki az agyad a válaszadásra. Te tényleg butább vagy ,mint a Shikari. .
ómió
@Clavigo:Ne erőlködj! Az még súlyosbíthatja mentális kihívásaidat!
ómió
@Aki Én: Még mindig nem hatott nálad a kúra? Ne add fel!
Aki Én
@ómidióta a bolsi: Te egysíkú vérszegény bráner, te. Totál kikészültél, hogy nem vettek vissza a munkásőrségbe. De baszod, ez van. Már oda is kell a legalább 50-es IQ.
Látom, téged itt is imádnak:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.