Urbán Ágnes médiakutató, egyetemi docens szerint a koronavírus okozta helyzet a sajtót is átformálhatja. Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Rosszul emlékszik a docens asszony, vagy nem olvasott utána, mégpedig
.
------ A járványos gyermekbénulás áldozatainak egy része ma is köztünk él

www.webbeteg.hu/cikkek/gyermekgyogyaszat/15116/polio-vilagnap
""" Magyarországon 1959-ig mintegy 16 ezren estek áldozatul a járványnak. A kéz-, láb- és légzésbénulást okozó betegség miatt sokan kerekesszékbe kerültek, a legsúlyosabb betegek vastüdőben élték le az életüket. A túlélők száma több ezerre tehető, többségük ma 53 és 62 év között van, aktív életet élt és él, dolgozott, gyermekeket nevelt, sokszor erőn felül teljesítve. Sokuknak most a betegség lezajlása után 30-40 évvel jelentkező, hirtelen állapotromlást okozó post-polio szindrómával is meg kell küzdenie. A gyermekbénuláson átesett betegeknek speciális egészségügyi és rehabilitációs ellátásra van szükségük, de ezt a jelenlegi ellátórendszer nem tudja megfelelő módon biztosítani. Bár közel harminc év szünet után az ezredfordulón Hévízen megindult a rehabilitációjuk, és a MEOSZ Heine-Medin szekciójának sikerült elérnie, hogy a fővárosi Egyesített Szent László és Szent István Kórház rehabilitációs centruma is fogadja őket, az országos kapacitásokat még mindig bővíteni kellene.""""
.
A különbség annyi, hogy abban az időben az egészségügy működött, a regnáló kormányok pedig az újjáépítéssel, és nem az állampolgárok félelemben tartásával voltak elfoglalva!
Eladott Ország
Meggyőződésünk, hogy a politikai vitáknak a koronavírusügyben nincs helye. Drága elvtársak! Ebben az országban tíz éve folyamatosan gerjesztett pánik- és veszélyhelyzet van (különleges jogrend nélkül is), de járulékos haszonként a politikai vita műfaját is sikerült beletiporni a turulszarba; már egyáltalán nem emlékszünk arra, hogy milyen az, amikor szembenálló politikai szereplők értelmes, civilizált, érveket és ellenérveket felsorakoztató vitákban igyekeznek egymás fölé kerekedni. Amikor nem kell altesti poénokhoz és az ótvar személyeskedésekhez nyúlni ahhoz, hogy valaki az intellektuális és erkölcsi fölényét bizonyítsa a választók színe előtt. Szerintem ennélfogva az állítás fideszről és Kocsisról lefordítva ennyit tesz: Meggyőződésünk, hogy koronavírus ügyben nincs helye a kormány bírálatának. Békeidőben azért nincs, mert Soros-Gyurcsány-diplomás kommunisták-hazaárulók kussoljanak, most meg azért, mert járvány van. Ha mindenki kussban marad Kocsis és az Emmi óhaja szerint, akkor sem hiszem, hogy sértődött kormányzati közleményekkel el lehet fedni, amit egy évtized alatt műveltek, pontosabban nem műveltek ezen a területen. Ja, és a Grabovoj-szám(sor)ok sem fognak megvédeni a koronavírustól, pláne gyógyítani nem fognak, hiába tolja az alusityakos baromságait a fideszes TV2 Tények című közveszélyes műsora.
csak úgy....
@Eladott Ország: a fociról kell kérdezni a miniszterelnököt...,persze ott is csak III. osztályu vót de (állítólag) ért hozzá! az egészségtelen dógokkal a káslert bízta meg,szerintem szándékosan...,mert jól jön majd egy bünbak,egy tehetetlen vén pöcs a háznál,akire lehet majd mindent kenyni..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.