A fegyelmezett védekezésnek köszönhetően sikerült ellaposítani a koronavírus-járvány terjedésének görbéjét Magyarországon – közölte Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője csütörtök reggel az M1 csatornán.

Kiosztották a köztévén a "fegyelmezetlen" budapestieket
Rendőrök igazoltatnak egy csoportot a budapesti Szent Gellért téren 2020. április 8-án. A koronavírus-járvány miatt kijárási korlátozást vezettek be Magyarország egész területére március 28. és április 11. között. Ebben a két hétben az otthonokat, a lakóhelyeket csak munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása céljából lehet elhagyni. Az élelmiszerboltokat, drogériákat, patikákat 9 és 12 óra között kizárólag a 65 év felettiek látogathatják. A rendőrség a közterületeken "megnyugtató, segítő, empatikus és lojális intézkedésekkel" sarkallja a lakosságot a kijárási korlátozás betartására. MTI/Balogh Zoltán

Hozzátette: az emberek betartották a korlátozó és szigorító döntéseket,

de fegyelmezettségük némileg romlott az elmúlt hétvégén, főként a fővárosban és környékén.

A szóvivő azt mondta, a várakozásokhoz képest jobban alakultak a járvány megjelenése óta történtek. Más európai uniós országokhoz képest Magyarországra később ért el a járvány, ennek köszönhetően a térség és az Európai Unió adataihoz viszonyítva is nagyon alacsony a 100 ezer főre jutó megbetegedések száma – közölte, megjegyezve, mindez annak tudható be, hogy időben születtek olyan korlátozó és szigorító döntések, amelyek csökkentették a személyes találkozások számát.

Farkas Örs hangsúlyozta: az egész világ nagyon nehéz helyzetbe került, hiszen a koronavírus okozta egészségügyi világjárványból kifolyólag kialakult egy gazdasági válság is.

Nehéz helyzet a mostani, mert a világot sújtó járvány és a következményeként kialakult gazdasági nehézségek egyidejű kezelése összetett feladat – mondta a szóvivő.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zsopiale
Fogyatékos dilettáns barmok... az a "fegyelmezetlenség' bazdmeg az az, hogy a háztartások sorra fogynak ki és újra kell menni bevásárolni... jó reggelt kívánok...
simmering73
"A fegyelmezett védekezésnek köszönhetően sikerült ellaposítani a koronavírus-járvány terjedésének görbéjét Magyarországon". Erre varrjál gombot édes ecsém.
www.kepfeltoltes.eu/images/2020/04/09/921coronavirus.jpg
Lepényleső
Most folytatódik megosztása a társadalomnak? A fővárosban élők renitensei az országnak? Talán a bánnak,
hogy legutóbb nem az ellenőrizhetetlen kétharmadra szavaztak?
verőce21
Mindenki üljön otthon a fenekén ne kísértse a sorsot!
Persze, ha Lombardia a követendő példa, akkor az olasz halálozási ráta (ami most világelső) jó pesti virtussal lekörözhető.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.