Veszélyeztetett korosztályból kerültek ki az elhunytak és valamilyen krónikus megbetegedésben szenvedtek.

Müller Cecília, országos tisztifőorvos a szombati sajtótájékoztatón elmondta,hogy elmondta, hogy viszonylag magasabb számban emelkedett a fertőzöttek száma,

ez azt jelenti hogy immáron 1310 főt regisztráltak, aki igazoltan koronavírus -fertőzött, ugyanígy az elhunytak száma is növekedett, további nyolc állampolgárt veszítettünk el az elmúlt napon.

Veszélyeztetett korosztályból kerültek ki az elhunytak és valamilyen krónikus megbetegedésben szenvedtek, ezzel 85 főre emelkedett most már az elhunytak száma Magyarországon.

A Pesti úti idősek otthonában elmúlt napon további 56 fő lett koronavírusos, őket kórházba szállították. A Korányi, Bajcsy és a Szent László kórház fogadta be az idős embereket, akik jó állapotban vannak, közülük sokan tünetszegények és tünetmentesek.

Senki nincs intenzíven és nem szorul lélegeztetésre. Megcsappant azok létszáma, akik még az otthonban vannak, ők koronavírus-negatívak, jó állapotban vannak, el tudják őket különíteni egy szűk helyen, ahol izoláltan tudnak tartózkodni, hogy megkezdődhessen a fertőtlenítés azokon a részeken, ahova várják vissza az idős lakókat. 

Minden szociális intézmény megkapta az eljárási rendet, amit be kell tartani folyamatosan. Fontos, hogy az egészségügyi ellátás ezeken a helyeken biztosított legyen. Jogszabály is előírja mi az a minimum feltétel, aminek rendelkezésre kell állni.

Kiderült, hogy milyen állapotban vannak a Pesti úti idősek otthona fertőzött betegei

A 200 fő férőhely feletti intézményekben teljes 8 órás, főmunkaidőben dolgozó orvost kell biztosítani és a megfelelő személyzetet, szakképzettség vonatkozásában is van előírás. A kisebb intézményben heti formában van előírás, a 200 és 100 fő férőhely közötti intézményekben heti 6 órás, 100 fő alatt heti 4 órás, főmunkaidőben dolgozó orvost kell biztosítani. A Pesti úti idősek otthonában problémák voltak ezzel kapcsolatban, amit ki fognak vizsgálni. A dolgozók oktatását továbbra is biztosítani kell. A fertőtlenítőszereknek megfelelő mennyiségben és minőségben is rendelkezésre kell állniuk.

Kiss Róbert, rendőr alezredes elmondta:

Jelentős mennyiségű védőfelszerelés érkezett, összesen öt szállítmány, négy Kínából, egy pedig Dél-Koreából. A szállítmányokban 5.1 millió maszk, 20 ezer teszt, 5000 kesztyű volt.

17 490 ember van jelenleg hatósági házi karanténban, 163 413 ellenőrzést hajtottak eddig végre, 605 esetben szabálysértési feljelentést tettek a hatósági házi karantén megszegőivel szemben, 84 esetben figyelmeztettek, 503-szor helyszíni bírságot szabtak ki.

Cikk- és címlapkép: MTI/kormany.hu

(blikk.hu)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gyütt Mönt
@Maria26: neked most is csak a baszáson jár az eszed?
kulabombaafityiszre
Ez amit hoztak egy gépben elfért,mi jött a többi négyben?
tudode
Nincsen könnyű helyzetben az ÁNTSZ szétrombolása után a NEMZET NÉPEGÉSZSÉGÜGYI KÖZPONT őfélesége, ill. az ember miniszter alárendeltségében, ha hosszú életű akar lenni, és nem szeretne Lázár, Simicskia és őfélesége szellemi képességét meghaladóknál.
.
Félő az, hogy a Pesti uti idősotthonhoz hasonló a helyzet lehet a fővárosban amiatt is, mert lebuktak a politikai szélhámos karaktergyilkosok, mert valójában a HALÁL vette át a parancsnokságot
.
------ Karácsony kiakadt: Nyilvánosságra hozott négy dokumentumot
.
www.atv.hu/belfold/20200410-karacsony-kiakadt-nyilvanossagra-hozott-negy-dokumentumot
.
Hányinger amit a politikai szélhámoSOKK megengednek maguknak!
Jozefina
"Senki nincs intenzíven és nem szorul lélegeztetésre"- mondta Cecilia asszony!!! Majd egyszer kiderül, hogy felelőtlenségből, helyhiányből, vagy eszköz iánybó!!!?? Végül majd ájtatos képpel felolvassa, amit szinte minden nap, hogy az elhunytak, súlyos alapbetegségekben és krónikus betegségben szenvedő idős emberek voltak!!!?? Ehhaz nagy szakmai hozzáértés nem kell!!??
kolnidre
Téved az aki azt hiszi,hogy majd a Saláta Sára fogja megoldani a problémát.Sokkal hasznosabb lenne ha visszatérne a fa tetejére madárijesztőnek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.