Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője azt követeli a kormánytól, hogy az vonja vissza a kulturális foglalkoztatottakra vonatkozó törvényjavaslatát.

Az ellenzéki politikus, az LMP Facebook-oldalára vasárnap feltöltött videóban arról beszélt, hogy a kormány "az egészségügyi vészhelyzet közepén", csütörtök este beadott törvényjavaslata "a kulturális szektort kivenné a közalkalmazotti státusz alól".

Hozzátette: erről az érintett szervezeteknek kedd reggelig kell visszaküldeniük a véleményüket.

Egy világjárvány közepén, a húsvéti hosszú hétvégét találta meg a kormány arra, hogy egyeztetést folytasson az érintettekkel

- hangoztatta. Ungár Péter ezért pártja nevében azt követelte, hogy a kormány vonja vissza a törvényjavaslatot és addig ne adja be, amíg tart a járvány, mert annak mostani benyújtása nem indokolt. Az LMP-s politikus kijelentette, hogy a kulturális foglalkoztatottak alulfizetettek, a legutolsó jelentős béremelésük 2002-ben volt, több mint 70 százalékuk nem keres többet a garantált bérminimumnál, és a kormány még 2015-ben életpálya-modellt ígért nekik, "amit a mai napig nem teljesített".

A kormány inkább a járványhelyzettel foglalkozzon, a törvényjavaslatot pedig akkor nyújtsa be, amikor lesz lehetőség élőben egyeztetni az érintettekkel

- összegzett.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Ez a javaslat egy végtelenül aljas lépés a kormány részéről.Inkább a járvánnyal kellene foglalkozni, nem pedig ilyen marhaságokkal múlatni az időt!
Pálinkás Pál
@silber13: tudsz olyat amikor nem voltak utolsó szemétládák???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.