A balatoni polgármesterek arra kérnek minden kirándulót, hogy legyenek belátással a több mint négyezer veszélyeztetett emberre.

Ábrahámhegy, Badacsonytomaj, Badacsonytördemic, Balatonrendes, Nemesgulács és Szigliget polgármestere közös közleményt adott ki arról, hogy milyen összehangolt korlátozó intézkedéseket vezettek be a május 1-jei hosszú hétvégére, hogy megvédjék a mintegy 4 ezer veszélyeztetett ingatlantulajdonosukat a járványhelyzetben – írja az Infostart.

Lezárások a Balatonnál

„A hat település ingatlantulajdonosai tisztelettel kérnek minden, a településeken ingatlannal nem rendelkező kirándulót, hogy a hétvége ideje alatt ne látogassanak el a településeikre. Az érintett településeken a lakosság jelentős része a vírusfertőzés által veszélyeztetett korosztályba tartozik. A nyaralóikba leköltözött tulajdonosok nagy része ugyancsak 65 évnél idősebb. Megállapítható, hogy a hat településen jelenleg több mint 4 ezer koronavírus által veszélyeztetett személy tartózkodik. Felelősséggel tartozunk értük, ezért hoztuk meg azokat az intézkedéseket, melyeket adott helyzetben szükségesnek tartunk” – írták.

Ezért a településeken:

lezártak minden turisztikai célpontot,

megtiltották az áthaladó, valamint a településeken belüli turistaútvonalak, tanösvények használatát,

nem látogathatók a strandok, kilátók, játszóterek, a Szigligeti vár, a kiállítóterek, hegyi turistaútvonalak,

korlátozták a személyhajó kikötők használatát,

közterületeken tilos a csoportosulás,

Sétálni, futni, kerékpározni csak kettesével lehet (kivételt jelentenek a családok, ebben az esetben is kötelező a személyek közötti 1,5 méter távolság megtartása.

Arra kérnek minden kirándulót, hogy legyenek belátással a több mint négyezer veszélyeztetett emberre és ezen a hétvégén maradjanak otthon. „A térség mindig is a vendégszeretetéről volt híres, így amennyiben véget ér a vírushelyzet, továbbra is szívesen látjuk Önöket! Vigyázzanak Magukra, vigyázzunk egymásra!” – fogalmaznak.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(infostart.hu)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Donáld Tramp
Á.. Rasszistákok, Megkülönböztetés... Persze hogy nem mertek hozzászólni !!! Mert ha már itt lennének az illegálisan Magyarországon Tartózkodok !!! Azok most már a Balaton Partján Éreznék a Pénz Szagát...
Donáld Tramp
@Donáld Tramp: Nem Balatoni önkormányzatokra gondolok ! Hanem a balos sz.@rra aki itt működik
Donáld Tramp
@Donáld Tramp: Vagyis miért ne azért a Balcsi nyaraló még mindig egy elit hely... Telenyomva Migránsokkal Hogy Tetszene..?! Költői kérdés
Donáld Tramp
Hívom A Helsinski Bizottságot... Köcsögök

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.