Az Opus Global Nyrt. az első negyedévben 2,704 milliárd forintos adózott eredményt ért el, szemben az előző év azonos időszakának 16,606 milliárd forintos veszteségével – olvasható a társaság konszolidált nemzetközi pénzügyi szabványok (IFRS) szerinti első negyedéves jelentésében, amit szombaton tettek közzé a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Három hónap alatt 2,704 milliárd forintos nyereséget termelt Mészáros Lőrinc cége
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó vállalatcsoport a vizsgált időszakot 534,907 milliárd forint mérlegfőösszeggel zárta, ami csaknem 17 százalékos csökkenés az egy évvel korábbi adatokhoz képest, a visszaesés főként az energetikai társaságok értékesítéséből adódik.

Ezen felül megállapították, hogy 2020 első negyedévében a cégcsoport a működési bevételeinek 16 százalékos mérséklődése, és a működési költségeinek 44 százalékos csökkenése következtében 4,796 milliárd forintos üzemi eredményt ért el konszolidált szinten.

A vállalatcsoport 10,68 milliárd forint kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredményt (EBITDA) ért el az idei első negyedévben, az előző év azonos időszakában mért 10 milliárd forintos veszteség után.

Az Opus Global Nyrt. működésére a járvány okozta intézkedések jelentős, de nem kritikus hatással vannak. A jelen helyzet egyik legnagyobb kárvallottja a turizmus, amely a HUNGUEST Csoport révén egyik fontos divíziója a cégcsoportnak. Márciusban felfüggesztették a szállodáik működését, majd úgy döntöttek, hogy előrehozzák az eredetileg jövő év elejére tervezett felújításokat. Mivel a kijelölt hotelekben a munkálatok huzamosabb ideig, akár két évig is eltarthatnak, elkerülhetetlenné vált a csoportos létszámcsökkentés, ez a lépés a turizmus munkavállalóinak több mint 50 százalékát érinti.

Ugyanakkor arra is rámutattak, hogy a felújítások eredményeként a HUNGUEST Csoport már négycsillag, illetve négycsillag superior szállodákkal erősíti piacvezető szerepét.

Arról is beszámoltak, hogy a HUNGUEST Hotels a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. és a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. által közösen a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció – nagy kapacitású meglévő szállodák fejlesztés és új szállodák létesítése – programban meghirdetett feltételek szerint, támogatásként 14 szálloda vonatkozásában, összességében 17,724 milliárd forint támogatási összegre vált jogosulttá.

A koronavírus okozta válsághelyzetben az elmúlt néhány hónap tapasztalatai azt mutatják: tőkeerős, stabil fundamentumokkal rendelkező tőzsdei társaságként egy elhúzódó válság esetén sem kerül veszélybe az Opus Global Nyrt. működése. Ezt támasztja alá az építőipari szegmens megrendelés állománya, illetve a mezőgazdasági szegmens társaságainak dinamikus árbevétel növekedése.

Az Opus Global Nyrt. részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, pénteki záróáruk 271 forint volt. Az elmúlt egy évben a részvények legmagasabb ára 482,8 forint, legalacsonyabb ára pedig 129,2 forint volt.

(MTI)

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
"Három hónap alatt 2,704 milliárd forintos nyereséget termelt Mészáros Lőrinc cége"

Persze, sebaj! Majd összedobjuk adóban, hogy legyen mit ellopni...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Béla333: Kit gondolok? Ott van pl. Böszme efftárs, Kapolyi efftárs, Kóka efftárs, stb., stb. Tudod: akik egy-egy pártértekezlet, vagy kongresszus alkalmával máig is az Internacionálét zengik, mint anno és, akik annak a több, mint 10000 milliárdnyi "társadalmi tulajdonnak" a terhére lettek milliárdossá, ami a 90-es években "eltünt, elprivatizálódott"! Annak, hogy valaki 30-40 évvel ezelőtt párttitkár, vagy kisztitkár volt - már, ha tényleg az volt és nem utólag ráhazudják - ha egyébként senkinek nem ártott, ma semmi jelentőssége, attól ő nem a ma efftársa! Elszámolni meg nem a múlttal kell, kellett volna, hanem a tettekkel! Relytélyes ok itt nem volt! Az efftársak megsemmisítettek több vagonnyi terhelő aktát magukról, majd azt mondták: na, akkor nézzük, kik is voltak ügynökök! Tegyék vissza a megsemmisített aktáikat és máris jöhet a "nyilvánosságra hozás"! Ha meg az "összelopott pénzt" keresed, nézd meg, hogy az "elprivatizált közvagyonból" hány efftársi milliárdos lett és máris megtaláltad!
Béla333
@ómió: 14.47
Maradhatunk annyiban, hogy az elmúlt 30 év összes kormánya és politikusa ellopta, amit csak tudott, arra figyelve, hogy egymás lopkodásaiba ne avatkozzanak bele. Falaztak egymásnak, kéz-kezet mos - tudod, eltitkolják, elmaszatolják egymás bűncselekményeit.
És itt most konkrétan az MSZP/DK politikusaira és a Fidesz politikusaira gondolok. A többi (SZDSZ,Kisgazdák,stb) csak másodhegedűsök voltak ezek mellett.
kokopelli
A generál-kérdés,hogy csutibarátnak mennyi esett le az asztalról,és ki lehet a "futár" ill. a "feladó" Schweiz felé!
ómió
@Béla333: Csakhát a pénznek van egy olyan jellegzetessége, hogy, ha ellopták, akkor az azokról a helyekről hiányzik, ahova fordítani kellett volna! Méghozzá látható módon! Tudod, amikor a Böszme-érában volt a kórházbezárás, iskolabezárás, vasúti szárnyvonal-bezárás, honvédségfelszámolás, fizu- és nyugdíjlenyulás, stb., mert nem jutott rá, ha egyszer el lett lopva, az ország meg csődbe lett döntve! Ezt a fajta "gazdálkodást" azért csak az elemi ráhazudás módszerével lehetne a Fideszre is ráteríteni! Vagy ezen "munkálkodsz"?
Béla333
@ómió: 10.32
Fáradt vagyok én már ahhoz, hogy elmagyarázzam neked, hogy ha valami 100-ba kerül, de 130-ért vagy 150-ért csináljuk meg a közpénzekből, az ugyanúgy lopás, mintha kiraboltad volna a bankot. (nem a büntetési tétel szempontjából)
Ha meg ezt a 30-50 egységet meg a politikusok szétosztják egymás között valamilyen arányban, hogy senki ne nyissa ki a száját, akkor az meg bűnszervezetben elkövetett történet, amolyan maffiás ügy.
Pláne ha azt akinek hivatalból kellene ezeket az ügyeket kivizsgálni, azt a két oldal maffia tagjai közösen bebetonozzák a helyére, hogy amíg ők élnek, nehogy bárki is megkaparja a korrupciós ügyeket.
Ebben a történetben Gyurcsányékon és az MSZP-n kívül a Fidesz is nyakig benne van. Sőt! Ők mozgatják a szálakat.
Aljas mocskos banda ez mind!
ómió
@Béla333: Most meg a "kispesti modellt" vernéd a Fideszre, ahogy azt ott Lackner efftárs "taglalta"? Igazán "fáradhatatlan" vagy!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.