Péntek este jelent meg a Magyar Közlönyben a kormányhatározat arról, hogy a magyar állam megvásárolja a magyar származású fotóművész, André Kertész fotógyűjteményét. Az indoklás szerint a kormány André Kertész munkásságát a magyar kulturális örökség kiemelt elemének tekinti, ezért döntött arról, hogy Magyarország bruttó 6,1 millió amerikai dollárért megveszi a képeket. A gyűjtemény, amely jelenleg az André and Elizabeth Kertész Foundation and Trust tulajdonában áll, a Magyar Nemzeti Múzeumba kerül majd. A vásárlás az idei költségvetés terhére, még év vége előtt lezajlik. A hazaszállításhoz, biztosításhoz és közgyűjteményben történő elhelyezéshez külön 62 millió forintról kell gondoskodnia a pénzügyminiszternek. Arról is döntött a kormány, hogy segítünk helyreállítani Szíriában egy középkori lovagvárat. A Hungary Helps program keretében az UNESCO kulturális világörökség részét képező szíriai Crac des Chevaliers keresztes lovagvár rekonstrukciójához járul hozzá Magyarország...

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: Gyütt Mönt
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
A épek meg ásárlásával - némi enntartásal uyan - de eyet is lehet érteni, dea szíriai lovagvárrendbehozatalának támogatásával már nem!
Gyütt Mönt
Tessék mondani, ez a szíriai lovagvár felújítás is a keleti nyitás programjába tartozik?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.