Délkeleten lesz legrosszabb a helyzet.

Kiadták a vészjelzést: komoly viharok jönnek, itt számíthatunk rájuk

Több délkeleti járásra másodfokú riasztásokat adott ki a felhőszakadás veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken kora délután.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint a felhőszakadás veszélye miatt Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében van érvényben másodfokú figyelmeztetés. Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Nógrád és Tolna megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Emellett a zivatarveszély miatt Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Azt írták: pénteken előbb délen, később a Dunától keletre várható több helyen zivatar. A zivatarokat felhőszakadás (általában 20-40 milliméter, lokálisan 50 milliméter felett), viharos széllökések és jégeső kísérheti.

Szombaton a Tiszántúlon, illetve a középső országrészben alakulhat ki elszórtan zivatar, amelyhez néhol nagyobb mennyiségű csapadék (10-20 milliméter), átmenetileg viharos széllökések és jégeső társulhat – tették hozzá.

Forrás: MTI

Kép: Pixabay

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gyütt Mönt
@durbincs: koma, kihúztad a gyufát. Eddig csak te támadtál, de fordult a kocka. Azt olvastam, hogy bedegeci vagy, később meg hogy nem a bede. Akkor csak a geci?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.