Az I. kerületi nyomozók befejezték annak a nőnek az ügyét, aki ellopta egy vendég pénztárcáját; a hotel kamerája azonban rögzítette az esetet.

A 56 éves szobaasszonyt gyanúsítják az orosz vendég pénztárcájának ellopásával

Budapesten egy I. kerületi hotelben szállt meg egy orosz állampolgár még 2019 októberében. A férfi október 12-én délelőtt távozott a szállodából, de később visszatelefonált a hotelbe, hogy az ágyon felejtette a pénztárcáját – olvasható a rendőrség honlapján.

Az alkalmazottak ezután megnézték a szobában, de a tárca ekkor már nem volt ott. A pénztárcában a vendég útlevele, illetve különböző valuták voltak közel 450 ezer forint értékben. A szálloda vezetője ezután értesítette a rendőrséget.

A hotel folyosói kamerája alapján a gyanú az egyik szobaasszonyra terelődött, mivel a vendég távozása után csak ő járt a szobában, illetve az is látszik a felvételen, hogy kihozza a szobából a pénztárcát, majd egy törölközőbe csavarva elrejti a takarítókocsin.

Az I. kerületi rendőrök az akkor 56 éves budapesti T. Istvánnét 2020. január 16-án fogták el kőbányai lakásán. A nőt lopás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőr-főkapitányság I. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratot átadták az illetékes ügyészség részére.​

(police.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.