Most azt dobták be, hogy a kiszemelt áldozat férje okozott balesetet. 

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint június 25-én 10 óra körül ismeretlen számról hívtak egy 70 éves debreceni nőt. 

"A telefonáló közölte vele, hogy a férje közlekedési balesetet okozott és sürgősen pénzre van szüksége a keletkezett kár rendezése céljából. A sértett a kérésnek megfelelően közel hat millió forint készpénzt adott át a lakásához érkező férfinak. Néhány perccel ezután érkezett meg a férj, aki a történteket meghallva azonnal értesítette a rendőrséget. Aznap több bejelentés is érkezett hasonló hívásokról, melyek nem jártak sikerrel.

Unokázós csalót csíptek el Debrecenben a rendőrök

Fotó: Illusztráció/police.hu

A bűncselekmények kapcsán a Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán indítottak büntetőeljárást csalás bűntett, továbbá csalás bűntett kísérlet elkövetésének gyanúja miatt. Az eljárás során a nyomozók látókörébe került egy 54 éves budapesti férfi, akit 2020. július 13-án Debrecen belvárosában fogtak el. Éppen egy újabb idős emberhez tartott, hogy átvegye a kicsalt pénzt. A nyomozók kihallgatták, beismerő vallomást tett. A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított a külföldön bujkáló „főnökei” utasításait követte. Ő volt az, aki az előzőleg külföldről kezdeményezett, közlekedési balesetre hivatkozó és pénzt kicsaló telefonhívások után felkereste a becsapott időseket. A hatóság az eljárás során vizsgálja, hogy a gyanúsított összefüggésbe hozható-e további bűncselekmények elkövetésével.

A gyanúsítottat a nyomozók őrizetbe vették, és kezdeményezik letartóztatását"

- áll a közleményben.

A rendőrség tippjei ezek – és ezek – az ilyen esetek elkerülésére:

- Fokozott fenntartással kezeljék a váratlanul jelentkező idegeneket, az olyan telefonhívásokat, amiben valaki arra hivatkozik, hogy hozzátartozójukat baleset, vagy más tragédia érte, bajba került, kárt okozott, és azonnal pénzre van szüksége, hogy a bajból kikerüljön!

- Ne hajtsák végre a telefonon kapott utasításokat!

- Ellenőrizzék le a telefonon kapott információt, a balesetről, egyéb káreseményről, bajról szóló hír valóság tartalmát! Hívják fel közvetlen hozzátartozóikat!

- Bűncselekmény esetén hívják a rendőrséget az ingyenesen hívható 112-es számon!

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
pedig a szélhámosok csak tapasztalatot mentek szerezni lali-királyékhoz! =))
LauraEM99
Ма еste szabаd vаgyок. Inni акaг, kаttintsоn а linkrе, hоgу megtalálja a рrofilоmat és a tеlеfonszámot -> http://www.lovexx.club...
RuthBI75
Nagуоn rossz lánу voltаm.
Büntеss meg a fагкam a számаt!
-
http://w­­w­­w­­.­­l­­o­­v­­e­...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok