A Zala Megyei Főügyészség emelt vádat a volt bankár és a Széchenyi Bank korábbi vezetői ellen.

A Zala Megyei Főügyészség vádat emelt a mára felszámolás alatt álló Széchenyi István Hitelszövetkezet igazgatóságának és cenzúrabizottságának volt elnökei és tagjai ellen, köztük Töröcskei István jobboldali üzletember ellen – értesült a 24.hu.

Az ügyészség a lap megkeresésére közölte, a vádirati tényállás lényege szerint az ügy nyolc érintett vádlottja 2012-ben és 2013-ban a hitelkihelyezésekkel kapcsolatban megszegte vagyonkezelői kötelezettségét és 500 millió forintot meghaladó vagyoni hátrányt okozott. A társaság pénzügyi beszámolói szerint ezekben az években Töröcskei volt a zalaegerszegi székhelyű hitelszövetkezet igazgatósági elnöke.

Azonban ennek az ügynek elméletileg nincs köze ahhoz a másik ügyhöz, amelyben Töröcskei szintén érintett, az üzletembert ugyanis nemrég őrizetbe vették, mivel őt és társait hatmilliárd forintos vagyoni hátrány okozásával vádolják. 

A 2014-ben, csaknem egyszerre becsődölt hitelszövetkezet és bank ügye közt mindössze Töröcskei István személye az átfedés: ő mindkét ügyben érintett. Előbbiben vádlottként, utóbbiban gyanúsítottként. 

A 24.hu felidézi: a pénzintézet betéteseit az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) kártalanította. Összesen 2705 károsultnak 8,9 milliárd forintot fizetett az OBA. Ezek háromnegyede magánszemély volt.

Az üzletember korábban a Hír TV-ben és a Lánchíd Rádióban is tulajdonos volt, a rendszerváltás előtt pedig majd két évtizedig a Magyar Nemzeti Bankban (MNB) dolgozott.

Forrás: 24.hu, Index, mfor.hu

Címlapkép: MTI/Mohai Balázs

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

LauraEM99
Ма este szabаd vаgуок. Inni aкаr, кattintson a linkгe, hоgу mеgtalálja a pгоfilоmat és a tеlеfоnszámot -> www.lovexx.club

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok