A fellebbviteli főügyészség indítványával egyezően helybenhagyta az ítélőtábla az anyja életére törő békés megyei férfi letartóztatását. Korábban a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványozta azzal a kondorosi elkövetővel szemben hozott letartóztatást fenntartó határozat helybenhagyását, akit a Gyulai Törvényszék nem jogerős elsőfokú ítéletében emberölés bűntettének kísérlete miatt 7 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélt. Az ítélettel szemben az ügyészség valamint a vádlott és védője jelentett be fellebbezést.

Vascsővel verte és leforrázta az anyját: marad a letartóztatásban

Az ítélet szerint a terhelt 2019 nyarán a vele egy háztartásban élő sértettet egy vascsővel bántalmazta és forró vízzel leöntötte, aki ennek következtében többszörös töréses és égési sérüléseket valamint testszerte zúzódásokat szenvedett – olvasható az ügyészség hivatalos honlapján.

Az ítélet kihirdetését követően az elsőfokú bíróság fenntartotta a vádlott letartóztatását, aki ez ellen fellebbezést jelentett be.

A Szegedi Ítélőtábla osztotta a fellebbviteli főügyészség azon álláspontját, hogy a vádlott vonatkozásában a szökés, elrejtőzés valamint a bűnismétlés veszélye továbbra is fennáll, esetében kizárólag a letartóztatás tekinthető szükséges és arányos kényszerintézkedésnek.

Az elsőfokú ítélet ellen bejelentett fellebbezések tárgyában a Szegedi Ítélőtábla a másodfokú eljárás keretében fog dönteni.

(ügyészség)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Nagyvilág - 2020. October 25., 09:09
Megoperálták a Terminátort
Itthon - 2020. October 25., 07:59
Igazi szomorú vasárnap: eső és szürkeség