Schobert Norbert a Blikk kérdéseire válaszolt a közösségi médiával kapcsolatban.

Schobert Norbi szerint nem szabadna hagyni, hogy 18 éven aluliak felmenjenek a Facebookra

Ma már elképzelhetetlen a világ mobiltelefonok, okoskütyük nélkül. Ám arról megoszlanak a vélemények, a gyerekek mikor kezdjék el használni ezeket. Önök mikor adtak telefont a kezükbe?

– Tizenkét évesek voltak, amikor megkapták, igaz, már előtte is kérték. Kényszerből tettük, már minden osztálytársuknak volt.

Hogy próbálják óvni őket az internet, a közösségi média káros hatásaitól?

– Először is, szerencsére egészséges lelkű gyerekeink vannak, de az tény, hogy ez nehéz feladat. Folyamatosan beszélgetünk velük, de ha rajtam múlna, akkor a Facebookot, az Instagramot és a hasonló oldalakat nem engedném 18 éves kor alatt használni. Személyi igazolványos hitelesítéshez kötném a regisztrációt, hogy a trollokat ki lehessen iktatni.

Ez nagyon szigorúan hangzik…

– Lehet, de sajnos szükség lenne rá, mert hazugságot közvetít a gyerekek felé. Az Instán mindenki szép, fitt és gazdag. De hát ez kamu! És szegény gyerekek meg ezt követik, mert nem tudják.

Ha már követés, önök követik a gyermekeik telefonját?

– Természetesen! Ha nem veszik fel, akkor is szeretnénk tudni, hogy hol vannak. A mai világban sajnos muszáj elővigyázatosnak lenni.

Forrás: Blikk

Kép: Facebook

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ágimami
Ejnye norbika!!! Megkérdeztem hogy a lányod hány éves kora óta van fenn az Instán???(Igaz hogy nem face, de az sem különb!) Az talán jobb, hogy ott mutogatja magát 16 évesen??? Miért nem neki papolsz???
Ilyen beszólással most sem lettél okosabb, - sőt!!!:DDD
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
volvós
@division: velem ne próbálkozz, kis senki, pont te vagy, aki 1000 nickkel voltál már itt, a moderátorok jóvoltából, őket sz.pod minden percben., ha már a fideszesekkel végeztél. De becsületedre legyen mondva, nyeled az anyagot, mint kacsa a nokedlit.Fogadd meg Szeparepa2 (21:31-es) jótanácsát !!
division
@volvós: Tagadtam is valaha? Nem. Sok embert tiltottak ki olykor, de másik névvel vissza lehetett jönni, hacsak nem végleges tiltás volt. Végleges tiltást főleg az olyanok kaptak akkoriban, mint amilyen stílust te most képviselsz. Nekem te ne adj tanácsot, keress egy nőt inkább (vagy férfit), és nyugodj le végre. Mondjuk érdekes, hogy ti ketten sok esetben vagytok éppen egy helyen, persze ez csakis a véletlen műve lehet:-)
volvós
@division: te ugyanolyan köcsög maradtál, mint évekkel ezelőtt, független attól, hogy milyen nick-el vagy bejelentve...Lexus, agyagos, pedagógus " házi cseléd ", még entero korodból ismerünk...neked nincs jogod mást kritizálni, amíg a saját portád előtt ( putrid ) hegyekben áll a szemét...Ne válaszolj, mert a továbbiakban töröllek...ha mégis, akkor ki a s.ggemet Na pá " szivi " kis hazudozós !!!
division
@volvós: Ennyi? Ja, hazudós meg köcsög. Nem is kell válaszolnod, én is utoljára írok. Aljas módon becsmérelted a családomat, a nejemet (pedagógus vagy ápolónő, van jelentősége?), a gyerekemet, a munkámat, most putrinak mered nevezni a saját portámat...a köcsög az te vagy, de az is voltál mindig. Neked sincs jogod kritizálni senkit, főleg azzal a stílussal, amit képviselsz. Nem hiszem, hogy Hollandiában is ilyen stílusban társalognak az emberek. Na de nem érdekes, te nagy vállalkozó, innentől csak levegő vagy a számomra. További kellemes mocskolódást, remélem ezzel lezártuk kettőnk propis "kapcsolatát". Azért remélem, lesz itt majd még moderátor, aki Fideszes:-)
volvós
@division: ...a fenyegetéseidnek nem dőlök be, egy kis pont vagy a világban, csak nagynak képzeled magad. Viszont hogy nem szólsz hozzám többet, de tartsd is be...én nem szólok többet hozzád, az biztos. Élj a megálmodott világodban tovább, de nélkülem !!! Bízom abban, hogy egyszer igazat adsz nekem, de ezt nem várom meg !!! További jó egészséget Nektek ! :-))))))))))
division
@volvós: Nekem nincs megálmodott világom, és nem képzelem nagynak sem magam, de kicsinek sem. A nagy világban mindannyian kis pontok vagyunk bizonyos szempontból, viszont vannak dolgok amiben meg nagyok. Ami miatt még írtam, az az, hogy nem fenyegettelek semmivel, ezért is van ott a smile. Mondjuk egy moderátor azért nem ártana mint valamikor régen. További szép napot!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.