division

Peking beismerte: nem túl hatékonyak a kínai vakcinák
@Pálinkás Pál: Te említettél meg a hozzászólásodban, hülyegyerek!
„Hiába ajánljuk fel a Szputnyikot, neki a Pfizer kell” – a háziorvosok szerint úgy viselkednek az emberek, mintha az oltás egy webshop lenne
@karma1: Már Pali barátunknak is mondtam, ez nem a Sinopharm, hanem a Sinovax, a kettő nem ugyanaz. A Sinopharm, amivel nálunk is oltanak 80% körüli hatékonyságú.
Covid-tragédiák: meghalt egy 23 éves férfi, nem tudták kideríteni, hogy volt-e alapbetegsége
@Horizont: De igen, bele lehet halni simán is a covidba, egyelőre szerencsére ez ritka, az viszont már nem szerencsés, hogy az eddig viszonylag könnyen karbatartott betegségekbe is bele lehet tőle.
Peking beismerte: nem túl hatékonyak a kínai vakcinák
@Pálinkás Pál: A Sinopharm meg a Sinovac nem ugyanaz. A Sinopharm közel 80% hatékonysággal bír. Tájékozódj mielőtt leírnál valamit és hülyézni kezdenél.
Hatalmas összeget tettek félre a németek a járványidőszak alatt
Szerencsére ilyen téren engem sem érint a vírus, én más értelemben félek tóle, ill. másokat féltek tőle, a családomat, rokonaimat. Az a helyzet, hogy a vírust pénzzel nem lehet legyózni, és ezt meg kellene értenie mindenkinek.
Jöhet az újabb világjárvány?
@Pálinkás Pál: Érthető, miért nem lettél immunológus, virológus:-))
Jöhet az újabb világjárvány?
@Pálinkás Pál: Az oltásnak köszönhetően ennyire alacsony azok száma, akik enyhe tünetekkel úszták meg a betegséget. Oltás hiányában ez lehetett volna akár jóval több is, attól még hogy te nem ismered el. Nyilván aki oltásellenes, és még nem sikerült elkapnia tünetekkel ezt a betegséget, az addig úgysem fogja belátni.
Jöhet az újabb világjárvány?
@Pálinkás Pál: Dehogy akarlak én megmenteni, van aki menthetetlen-)
Mondjuk erre semmit nem tudtál reagálni, ami önmagárért beszél: "Romániában 1080 oltott kapta el a vírust a 2. oltás után, ami a beoltottak 0.19% - a. Ki tudod számolni azt, milyen százalékarányosan lettek betegek, ráadásul azok is enyhe tünetettel vészelték át (ugye a védőoltások pont erről szólnak elsősorban, hogy egy influenza esetén például ne dögölj bele, hanem megúszd némi kis náthával)? Amikor teszem fel 1000000 emberből egynél mellékhatás jelentkezik, vajon miért nem azt nézi a sok laikus, hogy a másik 999999 embernél nem volt semmi?
Jöhet az újabb világjárvány?
@Szeparepa2: A te gyerekedet is megölheti, erre nem gondolsz?
Jöhet az újabb világjárvány?
@Pálinkás Pál: Ti kockáztatók vagytok a legveszélyesebbek, remélem kemény szankciókat vezetnek majd be ellenetek, mivel másokra is veszélyesek vagytok. Sok védőoltás van amúgy, amit nem csak egyszer kell beadni, ezt úgy hívják emlékeztető oltás. Az influenza évente változik, nyilván évente is kell beadni.
Jöhet az újabb világjárvány?
@Pálinkás Pál: Kezdeti szakaszban van gyógyszer, előrehaladott állapotban már nincs. Az oltás meg segíti az immunrendszert védekezni, amikor jön az igazi vírus (nyilván akinek teljesen szar, annak be sem adják). Az oltások fékezték meg a gyerekbetegségeket is, anélkül az immunrendszer cseszhette volna, és a mai napig itt lenne velünk folyamatosan a kanyaró, torokgyík, diftéria, stb. A másik elmés hozzászólásodra pedig: Romániában 1080 oltott kapta el a vírust a 2. oltás után, ami a beoltottak 0.19% - a. Ezt képes vagy értelmezni, húgyagyú? Ki tudod számolni azt, milyen százalékarányosan lettek betegek, ráadásul azok is enyhe tünetettel vészelték át (ugye a védőoltások pont erről szólnak elsősorban, hogy egy influenza esetén például ne dögölj bele, hanem megúszd némi kis náthával)? Amikor teszem fel 1000000 emberből egynél mellékhatás jelentkezik, vajon miért nem azt nézi a sok laikus, hogy a másik 999999 embernél nem volt semmi? Képtelen vagy gondolkozni tudományos fejjel, mondtam már, cseréld a processzorokat.
Jöhet az újabb világjárvány?
@Pálinkás Pál: Mintha egészséges fiatalok nem kezdtek volna meghalni még, meg ugye gyerekek sem lettek betegek idáig...Na majd az iskolakezdés ezt is megoldja. Az a fura benned, hogy természetesnek veszed azt, hogy pl. egy középkorú ember meghal pl. egy vírustól, csak azért mert mondjuk magasabb a vérnyomása, cukurbeteg, netalán más egyéb baja van, amit eddig karban tudott tartani és élt normális életet. Asztmában sem kötelező meghalni valakinek, mert eddig lehetett kezelni a vírus nélkül. Amúgy meg pont ezt mondom, az utcán sportolsz, a kertedben nyaralsz, autóban ülsz egyedül, persze hogy nem kell nagyon félned:-)
Jöhet az újabb világjárvány?
@Pálinkás Pál: Te tényleg nem vagy normális, már ne is haragudj. Régóta csak idő kérdése, mikor lesz egy mindent elsöprő világjárvány, amely az állatról emberre fog átterjedni. A túlnépesedés, a higiénia hiánya, természetrombolás, stb. ezeket már régen előrevetítették. Tényleg maradj a számítógép szerelés vonalán inkább otthon egymagadban, mert olyan dolgokba szólsz bele, amelyekről halvány fogalmad nincs.
Jön az új orosz Covid-gyógyszer, több féle képpen is bevihető a szervezetbe
Szerencsére sokan komolyan veszik ezt a járványt, és mindent megtesznek ami emberileg lehetséges. Két ismerősöm aki elkapta most a favipiravirt szedik.
Családi szülinapozás közben kapta el a vírust a dédmama és a nagypapa, melybe mindketten belehaltak
@Horizont: Nem oltatják be magukat, ennek ellenére családi összejöveteleket tartanak, ez a vége. Jön a foci EB, vajon hány halott lesz?
Az MSZP szeretné adómentessé tenni a minimálbért
Szerintem meg ez nem jó ötlet, ugyanis ebben az esetben sorba kellene venni a kereseteket, és az alaján sorrendet állítani, ki mennyit fizessen a közösbe, de a tanultságot, végzettséget, értékteremtő munkát, kinek hány diplomája van, stb., mind figyelembe kellene venni. Kiknek az adójából is vannak eltartva azok, akik dolgozni sem akarnak? Azért kedves MSZP, ez nem ennyire fekete-fehér.
Putyin nem tétovázik: Oroszország gyógyszert készített a koronavírus ellen
@Pálinkás Pál: A Szputnyikkal nincs semmi baj, a kínai az ami kérdéses, mennyire hatásos.
Covid osztályos orvos: Zsákbamacska, hogy melyik beteggel mi történik
@Pálinkás Pál: Szerintem faluban te lakhatsz, ott élnek ilyen primitív emberek. Majd a foci EB után kiderül, kinek volt igaza, meg az iskolanyitás, stb. Ezek megadják mindenre majd a választ.
„Hiába ajánljuk fel a Szputnyikot, neki a Pfizer kell” – a háziorvosok szerint úgy viselkednek az emberek, mintha az oltás egy webshop lenne
@Horizont: Biztos voltam benne hogy túléled:-)) Kicsit pihenj azért rá, lehetőleg jó két hétig ne nagyon menj emberek közé még.
Covid osztályos orvos: Zsákbamacska, hogy melyik beteggel mi történik
@Pálinkás Pál: Ez aztán volt a válasz, megcsillogtattad az értelmi szintedet vele:-)) Érdemben ugyan nem tudtál rá semmit mondani, de azért egy személyeskedésre futotta:-)
Oltás, oltás, hol a végállomás? - Dr. Pócs Alfréd, Jakab István
@Szeparepa2: Végtére is lehet igaz az első fele, épp ezért mondtam, hogy Orbán nyitásai mindenre választ fognak majd adni. Amennyiben semmi különös nem fog történni, akkor két dolog lehet: Jók az oltások, vagy az emberek jelentős része nem is covidban halt meg, csak ugye kimutatták, és ezt jelölték meg a halál okának. Mondjuk akkor viszont felveti a kérdést valami: Külföldön miért szintén a covid a fő halálozási ok? Nem hinném, hogy ebben Orbánt akarnák követni. Mindenhol csak ráfognák? Azt azért nem hiszem. Azért az egész világ nem döntené be a gazdaságot mondva csinált ürüggyel, főleg egy világjárvány hírével. Kíváncsi leszek én is mi lesz, de én inkább félek, féltem a gyerekeimet (ezért nem is járatom iskolába már őket az idei tanévben).
Oltás, oltás, hol a végállomás? - Dr. Pócs Alfréd, Jakab István
@Szeparepa2: hvg.hu/itthon/20201020_virusszkeptikus_orvos_koronavirus_pocs_alfred
Nem ez az egy cikk jelent már meg róla.
A misztikus hülyeségei meg mindent elárul erről az emberről, hiába mondod azt, hogy ne vegyem figyelembe. Hozzátartozik a teljes emberhez. A foci EB, a nyitások, az iskolanyitás mindenre választ ad majd. Nem kapok pénzt ezért, miért kapnék? Tudományos oldalról nézem az egészet, nem pedig fikciókat gyártok.
A magyar virológus szerint kényszeríteni kell, ha valaki nem akarja beoltatni magát, "elmennek az erdőbe remetének, kihalnak, vagy beoltatják magukat"
@Peller Anikó: Ez mind szép és jó, de az a pár hónap, amíg a Pfizer elegendő oltóanyagot lesz képes előállítan nem lesz már túl későn?
A magyar virológus szerint kényszeríteni kell, ha valaki nem akarja beoltatni magát, "elmennek az erdőbe remetének, kihalnak, vagy beoltatják magukat"
@Pálinkás Pál: Oltás nélkül nem lesz nyájimmunitás, valamit tenni kell, hogy ne szabaduljon el teljesen a vírus és mutációi. Még ma is halna meg a sok gyerek, ha nem tették volna kötelezővé az oltásokat.