Huszonkettővel, 4768-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, újabb elhunyt nincs – közölte a koronavirus.gov.hu szerdán.

A kormányzati portálon azt írták: a koronavírus-fertőzés miatt elhunytak száma változatlanul 605, 3529-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 634. Az aktív fertőzöttek 29 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 44 százaléka budapesti.

Kórházban 64 koronavírusos beteget ápolnak, közülük öten vannak lélegeztetőgépen.

Az oldal adatai szerint 7730-an vannak hatósági házi karanténban.

A mintavételek száma 366 356.

Kiemelték:

a járvány továbbra is jelen van, és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van.

Emlékeztetnek arra, hogy a további szigorítások elkerülésére vezették be a beutazási korlátozásokat. A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknek a járványügyi kontaktkutatás következtében elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk.

Az operatív törzs a karantén betartásának fokozott ellenőrzésére kérte a rendőrséget.

Ha valaki az országba visszatérve mentesülni szeretne a karantén alól, ezt negatív PCR-teszt esetén teheti meg, amelyet a saját költségén kell elvégeztetnie.

Hangsúlyozták:

az elmúlt napokban diagnosztizált új fertőzések arra figyelmeztetnek, a megelőzés legfontosabb módja most az, hogy akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe.

Az utóbbi időben az új fertőzések többsége arra vezethető vissza, hogy többen, akik észlelték magukon a tüneteket, nem vették elég komolyan, és elmentek kisebb-nagyobb családi, baráti összejövetelekre, ahol másokat is megfertőztek.

A kockázatos külföldi utazások kerülése, valamint az üzletekben és tömegközlekedésben előírt maszkhasználat és távolságtartás mellett az egyik leghatékonyabb védekezési forma az, ha továbbra is éberek és fegyelmezettek vagyunk, és komolyan vesszük a koronavírusra utaló jeleket, függetlenül attól, hogy jártunk-e külföldön. Ha ezt betartjuk, akkor el tudjuk kerülni a fertőzés továbbterjedését és emiatt további korlátozó intézkedések bevezetését – írták.

Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (2102) és Pest megyében (706) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (382), Komárom-Esztergom (315), Zala (265), Csongrád-Csanád (153), Borsod-Abaúj-Zemplén (146), Veszprém (131) és Győr-Moson-Sopron megye (104), a sor végén pedig Tolna megye áll (18).

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Alakul ez szépen! A nagy szabadosság csak meghozza eredményét.
legott
Müller Cecíliáról mindenki tudta. De amikor a röszkei határkerítés árnyékából beszélt arról, hogy az izé - ami a kutyát nem érdekli, mert jó volna megérteni végre, hogy NEM(!) Müller Cecilia miatt alakul úgy a járványhelyzet Magyarországon, ahogy.
Az Orbán-kormány és Müller Cecilia miatt rosszabb a helyzet. Lehetne jobb is, de ezek a dilettáns köcsögök meg köcsög kurvák elbasszák!

B-terv nélkül indul szeptemberben az oktatás.
Kell ennél több, a kormány alkalmatlanságáról?
A nyunyóka meg oda megy, ahová viszik., és azt mondja, amit mondanak neki.
Magyarországon nincs diktatúra (hogy soft vagy nem soft az már mindegy - a diktatúra természetrajza kirajzolódott e kies hazában szembeköpve minden értéket, minden értékest, amit egy bűnös emberi társdalom létrehozhat).

www.youtube.com/watch?v=G9VAK3WVeKU
legott
A demokrácia gyenge a diktatúra erős.
Felfognád végre a két rendszer különbsége közti kényeget?
Hihetetlenül egyszerű.

A demokrácia mindenkinek szabadságot biztosít a saját felelősségére - törvény és Isten előtt
A diktatúra törvények felett áll (az isteni törvény felett is), korlátoz és tilt, nem engedi az embert kiteljesedni, nem csak a testét, hanem a szellemét, a lelkét is meg akarja törni.

Hány gyereket akarsz?
Majd a kormány megmondja, hogy mennyit akarj!
Mit gondolsz a világról, Istenről?
Majd a kormány megmondja, hogy mit gondolj, mit érezz.

Az is hülye, aki így akar élni !!!

Orbán, a kedves vezető a minta...
Akkor most legyek egy elhízott, feleségterrorizáló, egy egész ország romlásán dolgozó futballőrült bosszúálló kicsinyes geci - mint Orbán Viktor?

HÁT NEM LESZEK AZ, BASZD MEG !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.