Soha nem látott összeg marad idén a családoknál, csak az adókedvezményekkel 380 milliárd forintot spórolhatnak a gyermekes szülők – mondta Tállai András az MTI-nek, kiemelve, hogy már több mint 44 ezer négy- vagy többgyermekes anya élt az új adókedvezménnyel, ők nem fizetnek egy forint személyi jövedelem adót (szja) sem.

A pénzügyminisztériumi államtitkár közölte: hónapról-hónapra egyre több nagycsaládos anya él a családvédelmi akció idén életbe lépett újításával: januárban 38 ezren, júniusban pedig már több mint 44 ezren éltek a mentességgel.

Tállai: már több mint 44 ezer négy- vagy többgyermekes anya élt az új adókedvezménnyel

Fotó, címlapkép: Facebook/Tállai András

Mint mondta: az első fél évben az újfajta adókedvezmény révén több mint 9,1 milliárd forintot hagyott a családoknál a kormány.

"A világszerte példaértékű, a négygyermekes anyáknak járó magyar adókedvezmény hármas részletszabályrendszere biztosítja, hogy a legnagyobb közteher megtakarítását a lehető legszélesebb körben lehessen igénybe venni" – fogalmazott Tállai András.

A mentesség nemcsak a vér szerinti gyerek után jár, a már felnőtt gyerekeket is figyelembe veszik, és az szja-mentesség nem zárja ki a családi adókedvezmény igénybevételét. Így az anya vagy a saját munkavállalói járulékából vagy az apával közösen érvényesítheti a kisebbek utáni gyermekkedvezményt – mondta Tállai András.

A kormány családtámogató politikáját a koronavírus-válság sem tudta felülírni – jelentette ki Tállai András. A korábban bevezetett intézkedések tovább élnek, az állam az idén minden eddigit meghaladó összeget hagy a családoknál az adókedvezmények révén.

A négygyermekes anyáknak szóló új kedvezmény – az adatok tanúsága szerint – a nagycsaládos anyák munkájának megvédéséhez is jelentősen hozzájárult, hiszen a járvány legjobban sújtotta második negyedév időszaka alatt nemhogy nem csökkent, hanem nyolcszázzal nőtt a jövedelmet szerző, így adókedvezményre jogosuló négygyermekes anyák száma – hangsúlyozta az államtitkár.

Emellett a világjárvány káros hatásait mérséklő intézkedések is segítik a családokat. A hitelmoratórium révén az év végéig nem kell törleszteni a hiteleket, ez csaknem kétezermilliárd forintot hagyhat több százezer banki adósnál. Mintegy 60 ezer szülőt segített a kisgyermekes családoknak szóló kedvezmény, amely a veszélyhelyzet alatt lejáró gyes-, gyet- és gyed-jogosultságokat hosszabbította meg – sorolta az államtitkár.

Tállai András szerint jól mutatja a családok megbecsülését és segítését, hogy míg 2010-ben 12 milliárd forint adókedvezményben részesültek a szülők, addig idén ennek több mint harmincszorosával, 380 milliárddal számolhatnak.

(MTI)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Nyugodjunk le!
.
És a saTÖBBIVEL mi van/lesz buci fej:
.
--- A magyar kormány nem hajlandó megvédeni a polgárait egy szörnyű gazdasági csapással szemben
.
merce.hu/2020/07/22/a-magyar-kormany-nem-hajlando-megvedeni-a-polgarait-egy-szornyu-gazdasagi-csapassal-szemben/
------------------------------
.
Miközben futja:
.
--- Szabad kezet kap a műemlék Radetzky-laktanya átalakításához a kormánybiztos érdekeltsége
blog.atlatszo.hu/2020/08/szabad-kezet-kap-a-muemlek-radetzky-laktanya-atalakitasahoz-a-kormanybiztos-erdekeltsege/
.
Szabad kezet kap Wáberer György vállalkozó, Tokaj-Zemplén térség fejlesztéséért felelős kormánybiztos érdekeltsége egy közelmúltig védett épület teljes átalakításához. Az UNESCO Világörökség Bizottsága által is számon tartott egykori """""Radetzky-laktanya épületét magában foglaló beruházás
egy augusztus 7-i kormányrendeletnek köszönhetően kiemelt beruházás lett. Ez pedig egyes építési és műemlékvédelmi szabályok figyelmen kívül hagyására és az engedélyek gyorsabb intézésre is lehetőséget ad a befektetőknek. Az érintett, II. kerületi önkormányzat vezetése is tehetetlen, a polgármester most Facebook-bejegyzésben fordult a nyilvánossághoz.""" (...)
--------------------------------------------
.
--- 225 millió forintért újították fel Habsburg Frigyes 1894-es pavilonját a vadászati kiállításra
.
blog.atlatszo.hu/2020/08/225-millio-forintert-ujitottak-fel-habsburg-frigyes-1894-es-pavilonjat-a-vadaszati-kiallitasra/
.
A vadászkastélyt mintázó pavilon a 2021-es vadászati világkiállítás egyik vidéki helyszíne lesz, ahol a gemenci gímszarvas életciklusát mutatják be. Közérdekű adatigényléssel derítettük ki, hogy a pavilon felújítása és költöztetése nettó 225 millió forintba került. A Gemenc Zrt. azt viszont még nem tudta pontosan megmondani, hogy mennyi lesz a berendezés és a kiállítás kialakításának költsége.
--------------------------
.
Tehát az úri muri folytatódik, miközben sohasem volt ilyen magas az...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gazella
Egyik csoport az elit, a másik csoport meg a romák , ahol még az égből is romagyerekek potyognak... ennyi .
A magyar meg örül ha eltud tarzani 1-2 gyereket
Málna
@Gazella: Magyar vagyok, te szerencsétlen, itt van az otthonom. Olyan hülyeségeket tudtok írni, hogy az eszem megáll. Hogy tudtok ennyi ésszel életben maradni?
Málna
@tudode: Miért ne jutott volna el hozzájuk az adókedvezmény, hiszen a videóban elhangzik, hogy mindketten dolgoznak. Vagy te sem hiszed el?
Egy gyereket nem tudnak tisztességesen eltartani, de a nyolcadikkal terhes a nő. Ezeket kellene még több családi pótlékkal támogatni? Kinek jó az? Én sem adnám vissza a gyerekeit, amíg nem kötteti el magát - bár ha rajtam múlt volna, idáig sem jutunk el.
És még azt mondja valaki, hogy ezek nem felelőtlen szülők. Akkor mik?
csak úgy....
@Málna: @Gazella: nem akart megsérteni azzal,hogy dilis vagy!
attu függetlenü azért lehetsz te magyar ...
csak úgy....
az a tállai turkálóbol öltözködik ? nekem tetszik a stílusa ! valami coca schanel ha nem tévedek,-persze nem a ruha teszi az embert..
legott
Tállai András nem eszik, nem iszik sokat (biztos). Tállai András fényen él (biztos). Ezért rögtön adódik is a kérdés...
"Ha a benne lévő világosság sötétség, akkor mekkora a sötétség?" (Máté 6,23)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.