Éliás Gyula mostanáig nem sokat beszélt családjáról, főként nem édesanyjáról. Most azonban elárulta, régóta pszichiátrián kezelték anyukáját, hosszú évtizedekkel ezelőtt került beszámíthatatlan állapotba.

„Édesanyámat a pszichiátrián kellett kezelni. Sajnos, mintegy húsz éve beszámíthatatlanná vált.

Rosszabb időszakait sokan kihasználták, eltűntek az ékszerei, az értékei, ez így nem mehetett tovább. Orvosi szakvélemény alapján a bíróság döntött, huszonéves koromban a gyámságom alá került” – mondta a Blikknek a zenész, akinek szülei 5 éves korában váltak el. Az énekes édesanyja sokáig volt biztonságban az intézményben, de a nő 8 éve kirendelt gyámot kapott, mert Éliás Gyula már nem boldogult a gondnoksággal jár adminisztrációs feladatokkal. Természetesen továbbra is rendszeresen látogatta édesanyját, de aztán jött a koronavírus, ami miatt nem mehetett be hozzá.

Lezuhant a magyar zenész édesanyja

„A koronavírus miatt hónapokig nem látogathattam őt, amint végre mehettem, kiderült, a tudtom nélkül hetekkel korábban kiengedték. Egy másik, előzőleg ott kezelt férfihoz ment. Óriási hiba volt! Ha nem engedik ki a kórházból, talán még ma is élne”

– mondta Gyula.

A szörnyű tragédiáról az új gondnok értesítette: édesanyja kizuhant a negyedik emeletről és szörnyethalt. A rendőrségi vizsgálat szerint idegenkezűség nem történt.

Cikk – és címlapkép: Pixabay

(blikk.hu)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
@tudode: Sajnos az én férjem 3 éve strokot kapott. Nekem is ajánlották a gondnokságot de amikor érdeklődtem először is azt mondták a gyámügy dönti el lehetek e a gondnoka vagy ők neveznek ki valakit na akkor azt mondtam köszi szépen de én nem kérek belőle. Így igaz akkora lett a procedúra. Mocskosok mert akkor járhatna a közgyógy így meg nem.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
@tudode: Sajnos az én férjem 3 éve strokot kapott. Nekem is ajánlották a gondnokságot de amikor érdeklődtem először is azt mondták a gyámügy dönti el lehetek e a gondnoka vagy ők neveznek ki valakit na akkor azt mondtam köszi szépen de én nem kérek belőle. Így igaz akkora lett a procedúra. Mocskosok mert akkor járhatna a közgyógy így meg nem.
tudode
@szaboria1: .
Sajnos nekem ebben a kanosszában kell a szülési sérült, 61 éves gyermekemmel kapcsolatos gondnoki teendőimet ellátni úgy, hogy ne érzékeljen semmit abból ami körülötte zajlik.
.
Ha jól tudom a gyámügy csak akkor bíz meg hivatásos gondnoki teendőkkel, ha nincs a családban senki, aki ellássa a hozzátartozója gondnokságát, olyan bírósági procedúrával, hogy a gyámügy a felperes, az érintett az alperes, a hozzátartozót pedig tanúként idézik, be, aztán végzéssel zárúl a bírósági szakasz, majd a gyámügy hoz határozatot a végleges gondnok kirendeléséről.
.
Ami 2011 óta folyik a gondnoksággal kapcsolatban az beillik egy bohózatnak, és a klf. hivataloknál a gondozott ügyeinek intézése sem piskóta!
szaboria1
@tudode: A korom miatt valamint én is veszélyeztetnek számítok szívbeteg és 3 évvel ezelőtt még gyengén látó voltam de 2 éve Szegeden megműtöttek és azóta a látásom jobb lett.
vacsi
Az én nagyapámnak agyérelmeszesedése volt, állandóan vigyázni kellett rá. Nem volt semmi gondnokság, természetes volt, hogy a család vigyáz rá. Igaz, ez még az átkosban volt. Könnyen be lehetett volna adni intézetbe, de ez eszünkbe sem jutott. Ma nem tudnék boldogan emlékezni rá...
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
Gazella
Nem olvastam a cikket. De a főcim valami gyatra. Honnan zuhant le te nullszaldós firkász?? Másik galottról vagy jót vagy semmit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.