“És boldogan éltek, míg meg nem haltak” – ismerjük mindannyian az ikonikus szöveget, mely pontosan azt taglalja, hogy sajnos egyszer a legszebb mese is véget ér. Mindez a valóságban sincs másképp. Megszületünk, élünk, majd meghalunk. A lényeg, hogy a két véglet közötti időt önmagunkhoz méltóan éljük meg. Talán nagyon sokan ismerjük, és megéltük a gyász fájdalmait. Ez azonban a dolgoknak mégis a természetes rendje. Születésünkkel beleegyeztünk elmúlásunkba. Azonban, vannak napok, melyek halott rokonainkról, barátainkról, szeretteinkről szólnak. Nekik szentelhetjük gondolatainkat, időnket, és önmagunkat. Ilyenkor mintha a világ nagy része gyászba temetkezne, és a sok ember együtt küzdene a fájdalommal. Ez az időszak pontosan a novemberi hónap elejére esik. Azonban, mégis mi a különbség a halottak napja és a mindenszentek között? Melyik nap mit ünneplünk? Egyet jelent-e a két fogalom? A mindenszentek már nagyon régóta a katolikus egyház ünnepe. Eredete a IX. századra nyúlik...

Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
a bigott fityesz-fun, a korlátolt barom büdös halfarok, aki egyébként a portál kegyence, szerint mindenki rosszul tudja (mint számos esetben a fityesznyikek), mert ő vagy egy tucatszor leírta, hogy a halottak napja az október 31,-e!!! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.