Dől a pénz és az ingatlan a fideszes „új jobboldal” keltetőjéhez, a kritikusból kormánypárti konzervatívvá lett Kommentár Alapítványhoz. „Úgy néz ki, megérkeztünk, indián közmondással szólva: mi vagyunk azok, akikre vártunk.” Így üdvözölte a magát új – vagy, a Fidesz körüli fiatalok hagyományos fesztiválhelyszíne után, „tihanyi” – jobboldalként meghatározó közösséget a Kommentár folyóirat legutóbbi számának egyik írása. Három évvel a konzervatív értelmiséget megosztó kultúrharc kirobbanása után ez a megérkezés magára a Kommentárra nézve sem mondható túlzásnak.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
csak a rend kedvéért, ahogy ez itt leírtak os okadatolják ezeknek a populista barmoknak semmi közük a konzervartívizmushoz; lövésük sincs róla! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: Orbán izzig-vérig liberális,

legalább is Voltaire-t nem is kicsit félreértve mindent megtesz annak érdekében, hogy bármilyen ocsmány dolgot is, de elmondhasson!

Érdekes cikket találtam a fizetős HVG-n, „Konok Péter: Cancel culture helyett kancellárkultúra” című írást. A cikknek nem csak a címe, de leadje is remek: „Ahol létezik egyedül üdvözítő állami ideológia, ott a társadalom széles rétegei óhatatlanul ellenséggé válnak, … Amikor pedig a miniszterelnök uralkodó többesben beszél, átlép egy vonalat, sőt - némi képzavarral - többfelől is átlépi azt.”!
Csak szeretném hozzátenni, hogy Gyökössy Endre kedvelt és sokat használt szava a homo christianus, aminek a legfontosabb jellemzői:
„- Bölcsességét Istenből meríti.
- Igyekszik megismerni az embertársait - hogy mélyebben szerethesse őket.
- Keresi embertársait - mert őt már megtalálta Isten.
- Nem szab határokat magában Isten kegyelmének - így növekszik határtalanná.
- Van bátorsága annyira szeretni, hogy néha bolondnak nézik érte.
- Sugárzik és örömével "megfertőzi" a környezetét.
- Isten erejével minden bukásából felkel, és nem fél újrakezdeni.
- Jelenlétével Jézust jeleníti meg környezetében.
- Abban bízik, hogy semmi sem szakíthatja el Krisztus szeretetétől.
- Az örökkévalóságban ragadja meg a pillanatot...”

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.