A kerek arc nagyon bájos tud lenni, de ha te is ebbe a csoportba tartozol, biztosan tapasztaltad, hogy egyes frizurák jobban, míg mások kevésbé előnyösek számodra.

Frizura kerek arcformához? Ez az öt fazon biztos befutó

Fotó: Unsplash

Ez egyébként minden arcforma esetében így van, de szerencsére mindegyikhez megvannak a jól bevált fazonok is! Lássuk, kerek pofi esetében mik közül érdemes választanod!

Az alapszabály

Mivel a kerek arc általában szélesebb is kicsit, ezért a frizurával az a cél, hogy optikailag keskenyítsük – ezért jön szóba minden olyan fazon, ami „hosszítja” a fejformát, és ami az ovális, hosszúkás arcú lányok számára tabu… A titok egyrészt az aszimmetriában, másrészt abban rejlik, hogy ne a járomcsontnál és az állkapocs vonalánál legyen a leghangsúlyosabb a frizura, mert attól szélesebbnek fog tűnni az arcod.

De lássuk, mely fazonok a befutók!

Lob

Frizura kerek arcformához? Ez az öt fazon biztos befutó

A lob, vagyis long bob frizura akkor váltja be a hozzá fűzött reményeket kerek arcnál, ha kb. 5 centivel hosszabb, mint az áll vonala. Így a haj egy láthatatlan vertikális vonalat képez a szemekkel, ezzel csalva picit. Fontos, hogy ne tűrd a tincseket a füleid mögé, hiszen kiengedve „lecsípnek” a járomcsontból, ezzel is keskenyítve optikailag az arcformád.

Bébifrufru

Frizura kerek arcformához? Ez az öt fazon biztos befutó

A frufruval szuperül fel lehet dobni egy frizkót, de nagyon mellé is lehet nyúlni… Ha te is régóta kacérkodsz a gondolattal, hogy frufrut vágass, de félsz, hogy nem állna jól, próbáld ki ezt a bébifazont! Annak köszönhetően, hogy rövid és a homlokod felét láttatja, hosszabbnak fog tűnni az arcod – az tény, hogy ez egy bevállalósabb stílus, de biztosan te leszel a legvagányabb vele a környezetedben!

Hosszú, fokozatos

Frizura kerek arcformához? Ez az öt fazon biztos befutó

Ha a hosszú hajkorona híve vagy, akkor is érdemes egy kis csavart vinned a fazonba, amitől keskenyebbnek látszik az arcod. Vágasd fokozatosra úgy, hogy az áll vonala alatt pár centivel kezdődjenek a rövidebb tincsek – ezzel lefelé irányíthatod a tekinteteket, ami szuper trükk, ha a kerek arcforma ellensúlyozása a cél!

Aszimmetrikus

Frizura kerek arcformához? Ez az öt fazon biztos befutó

Minden fazon, amelynél az egyik oldal hosszabb a másiknál, egy olyan „szöget” hoz létre optikailag, ami eltereli a figyelmet az arc kerekségéről. Itt is fontos, hogy a vágás az áll vonalától lejjebb kezdődjön, és a választék lehetőleg ne legyen túl „mélyen”, inkább a középvonalhoz közelebb helyezd.

Pixie

Frizura kerek arcformához? Ez az öt fazon biztos befutó

Tévhit, hogy kerek arc esetében le kell mondanod az extrarövid frizurákról! Egy pixie fazonnal például kifejezetten bájos és csajos lehet a végeredmény – arra figyelj azonban, hogy ebben is legyen aszimmetria, tehát az egyik oldal mindenképp legyen hosszabb valamivel, mint a másik! Frufru ennél a fazonnál nem ajánlatos, mert azzal épp az ellenkező hatást érheted el.

Bien

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.