Az ánizs az ernyősök családjába tartozó növény. Virágzata összetett ernyő, a virágok aprók, fehérek. Az ánizs termését (magjait) húsételek, saláták, zöldségek, szószok és sütemények ízesítésére használhatjuk fűszerként. Likőrök és cukorkák ízesítésére is használják. A magokat már az ókori Egyiptomban is gyógynövényként használták. Illóolaját főleg erősen higított állapotban használják fel. Csecsemők szélhajtó teája. Tejszaporítóként is ismeretes. Görcsoldó hatása miatt mentsruációs fájdalmak kezelésére is alkalmazható.

Forrás: naturportal.hu
Feltöltő: Naturportal
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.