Az ánizs az ernyősök családjába tartozó növény. Virágzata összetett ernyő, a virágok aprók, fehérek. Az ánizs termését (magjait) húsételek, saláták, zöldségek, szószok és sütemények ízesítésére használhatjuk fűszerként. Likőrök és cukorkák ízesítésére is használják. A magokat már az ókori Egyiptomban is gyógynövényként használták. Illóolaját főleg erősen higított állapotban használják fel. Csecsemők szélhajtó teája. Tejszaporítóként is ismeretes. Görcsoldó hatása miatt mentsruációs fájdalmak kezelésére is alkalmazható.
Forrás:
naturportal.hu
Feltöltő: Naturportal
Felhasználói tartalom,
A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.
Új hozzászólás