Csaknem 370 milliós beruházással megújult Szolnokon a Széchenyi városrész központjában található orvosi rendelő épülete – közölte a Szolnoki Városfejlesztő Nonprofit Zrt. az MTI-vel.

Azt írták: a beruházásnak köszönhetően az egészségügyi alapellátást modern környezetben vehetik igénybe a városrész lakói. Az épületben négy felnőtt háziorvosi praxis, négy házi gyermekorvosi praxis, három vegyes fogorvosi praxis, iskolafogászat és védőnői szolgálat működik – közölték.

A beruházáshoz Szolnok önkormányzata több mint 240 millió forint vissza nem térítendő európai uniós forrást nyert a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán. Emellett a szolnoki önkormányzat további csaknem 100 millió forint önerőt biztosított a munkálatokra, és 26 millió forinttal az épületben üzemelő gyógyszertár is hozzájárult a korszerűsítéshez.

A fejlesztés során szigetelték a homlokzatot és a tetőt. Újakra cserélték a külső és belső nyílászárókat, akadálymentesítés történt, az épület hátsó bejáratánál pedig akadálymentesített parkoló létesült. Megújult az elektromos hálózat és az épület környezetkímélő üzemeltetését 20 kilowatt teljesítményű napelem teszi lehetővé – olvasható a közleményben.

Gyuricska Éva, a szolnoki polgármesteri hivatal sajtóreferense az MTI-nek elmondta: Szolnokon korábban a Móra Ferenc úti orvosi rendelő épülete és a Zagyva-parti háziorvosi rendelő is megújult. A tervek szerint a Temető úti orvosi rendelőt is teljesen felújítják majd.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.