A földimogyorótól sokan a magas zsírtartalma miatt idegenkednek, pedig nagyon sokféle betegség kezelésében bizonyított a jótékony hatása. Néhány kutatás kimutatta, hogy a földimogyoró rágcsálása kevésbé okoz fogszuvasodást. A földimogyoró a babhoz hasonlóan alacsonyan tartja a vércukorszintet. A papírvékonyságú vörös hártyájában procianidin-oligomer (PCO) vegyületek találhatók, amelyek segítenek a hormonfüggő rákos elváltozások és valószínűleg az endometrózis leküzdésében is.
Forrás:
naturportal.hu
Feltöltő: Naturportal
Felhasználói tartalom,
A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.
Új hozzászólás