Az egykori színházigazgató Veiszer Alindával beszélgetett arról, hogy az elmúlt harminc évben, hogyan türemkedett be a politika a színházi életbe, és hogy milyen viszonya volt a Szombathelyről induló politikusokkal.

Jordán Tamásnak színházigazgatóként szájkosarat kellett viselnie

Jordán azt mondta, színházigazgatóként szájkosarat viselt, így védte a színházat és a benne dolgozókat. Pár éve, amikor Szombathelyen újra megpályázta az igazgatói posztot, és annak ellenére nem akarták győztesként kihozni, hogy az alapító- igazgató egyedüli pályázó maradt Dér András visszalépése után, eltört benne valami.

Jordán Tamás azt mondta, hogy Hende Csabának, Szombathely fideszes országgyűlési képviselőjének köszönhető, hogy megépült a szombathelyi színház.

2010-ban város 1,5 milliárd forintot kapott a színházépítésre, de helyi közgyűlés szerint másra szerette volna elkölteni ezt a pénzt, csak Hende közbenjárásra maradtak meg az eredeti tervnél. Hendével egy interjú miatt romlott meg a viszonya.

A Vas Népe lapban Jordán a barátjaként nevezett meg valakit, aki Hendével azonos választókörzetben akart indulni parlamenti helyért. Hende egy telefonbeszélgetésben tajtékzott emiatt, hátbatámadásként értékelte ezt, hiába mondta neki Jordán, hogy semmi szándékosság nem volt ebben.

A Nemzeti Színház volt igazgatóját az zavarja leginkább a kormány tevékenységével kapcsolatban, hogy minden kérdésre csak azt a választ adja: csak.

„Amikor gyerek voltak, nekem nem engedték meg, hogy azt mondjam, csak, mindig kikövetelték a rendes választ. Most pedig csak ilyen válaszokat adnak szakadatlanul, nincs semmi észérvük, vagy, amit mondanak, azt úgy fordítom le magyarra, hogy csak. Miért kellett titkosítani ötven évre Paksot vagy a belgrádi vasútvonalat? Miért nem magyarázták el az SZFE-helyzetét?”

A teljes beszélgetést Veiszer Alinda Patreon-oldalán lehet megnézni, támogatásért cserébe. 

(Telex.hu)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Efftársiul "elmagyarázni" mások szoktak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.