Csütörtök este Budapest I. kerületében több Facebook-csoportban is is büdösre, „romlott tutti-frutti rágó szagra”, „édeskés vegyszerszagra” panaszkodtak – írja a 444.

Az egyik kerületi Facebook-csoport szerint a Fővárosi Csatornázási Művek azt javasolta a lakóknak:

hogy mindenki és minél többet folyassa a vizet, hogy mielőbb átmosódjon a csatornarendszer.

A Fővárosi Csatornázási Művek a 444 megkeresésére azt válaszolta, hogy „február 18-án ismeretlen személyek szabálytalanul a csatornába engedtek ismeretlen összetételű folyadékot”, és a Fővárosi Csatornázási Művek (FCSM) munkatársai még aznap „átöblítették a leeresztő helyszínen a csatornarendszert”. A FCSM válaszából az is kiderült, hogy a Nagykovácsi úton található, „ún. koncentrált, szippantott szennyvízleeresztő hely mellett ürítettek szabálytalanul, közvetlenül a csatornahálózatba és a csapadékgyűjtő rendszerbe” ismeretlenek egy „eddig ismeretlen eredetű összetételű folyadékot”.

Valami rettenetesen bűzlött Budán

A Budavári Önkormányzat csütörtök este egy Facebook-bejegyzésben azt írta, a Fővárosi Katasztófavédelem több helyszínen is végzett méréseket, és szerintük

a csatornarendszerbe került anyag a lakosságra semmilyen veszélyt nem jelent, az nem mérgező.

A FCSM nekik küldött tájékoztatásában pedig azt írták, hogy

a koncentrált leürítő helyet ideiglenesen lezárták és a beöntött anyagból mintát vettek, melynek laborvizsgálatait megkezdték.

Forrás: 444
Címlapkép :Pixabay

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.