A járványhelyzet miatt döntöttek így a szülők a polgármester Facebook-bejegyzése szerint, aki ugyancsak arra jutott, hogy jobb lenne most bezárni az iskolákat, óvodákat. Ez utóbbit pár napja már javasolta a megfelelő helyeken, de egyelőre még nem született döntés erről.

A 444 cikke szerint a balassagyarmati fideszes polgármester, Csach Gábor (aki a Kinopuskin zenekar frontembere is) arról számolt be egy Facebook-bejegyzésben még vasárnap, hogy egyre jobban érezhető, hogy terjed a koronavírus-járvány a városban.

Balassagyarmati polgármester: egyre több szülő nem engedi iskolába a gyerekét

Fotó, címlapkép: Facebook/Csach Gábor

Az elmúlt 4 napban a kormányhivatal adatai szerint 71 új fertőzöttet regisztráltak a városban (és 155-en bizonyultak kontaktszemélynek), ez a városvezető szerint a járvány eddigi legrosszabb hetét jelenti, a hét napi átlaga a beazonosított fertőzésszámban 16,8 volt. A kórházban pedig ugyan kis mértékben, de stabilan emelkedik az új betegek száma, 80-an vannak most a kórházban, közülük 13-an vannak lélegeztetőgépen. A napi halálozási szám sem csökken a polgármester bejegyzése szerint.

A sok összesítés mellett a bejegyzésből az is kiderült, hogy a járványhelyzet romlásával egyre több szülő nem viszi bölcsődébe, óvodába, iskolába a gyerekeit szülői féltésből, aminek a polgármester örül, mert korábban ő is ezt javasolta. 

"Ma újabb levelet írtam, immáron az intézményekben rendkívüli szünet elrendelésére jogosult Oktatási Hivatalnak is, kérve a hét közepén a Tankerület és a Kormányhivatal illetve a Megyei Védelmi Bizottság felé szóló döntési javaslatok kieszközlését a soron kívüli tesztelésről, nevezett intézmények, de legalább a 7-8. osztályok bezárásáról a városban! Továbbá kértem a "szülői féltés" miatt gyermekükről gondoskodók részére, hogy a diákok hiányzások (30% tantárgyi, 250 félévi) miatti vizsgakövetelményeire ne a békeidőkben a "lógások" elkerülése miatt létrejött jogszabályi szigort alkalmazzák"

- olvasható a bejegyzésben, amelyből az is kiderül, hogy a polgármester igyekszik elintézni, hogy soron kívül teszteljék az iskolai és óvodai dolgozókat. 

Forrás: 444

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gazella
Azt hova teszi a gyereket? Föleg ha még a szúlök elmennek dolgozni!?! Ki a fene vigyázz rájuk??!??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.