Felgyújtotta főbérlője lakását, ezzel akarta elfedni az áldozatán ejtett tucatnyi késszúrás nyomait B. Norbert, állapították meg a budapesti életvédelmi nyomozók a 29 éves férfi ellen folytatott eljárásban.

A bűncselekményre 2019. január 28-án derült fény, amikor az erzsébetvárosi István utcában egy kigyulladt lakáshoz riasztották a VII. kerületi rendőröket.

Miután a tűzoltók a lángokat eloltották,

az egyik szobában egy férfi holttestét és egy kutya tetemét találták meg. A rendőrök a lakásban vérnyomokat és vérfoltokat láttak, ezért értesítették a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztályának nyomozóit. A hatósági boncolásnál kiderült, hogy az elhunyt férfi halálát nem a tűz, hanem szúrt sérülések okozták.

Leszúrta a főbérlőjét, majd kutyájával együtt rágyújtotta a lakást

Az életvédelmi nyomozók megállapították, hogy

az elhunyt férfi lakásának több szobáját kiadta, így a bérlőket egyenként ellenőrizték. Egyiküket, aki a tűzeset előtt nem sokkal kért fizetési haladékot a főbérlőtől, több nyom kötötte a bűncselekményhez. A gyanúsítottként kihallgatott férfi részben beismerő vallomást tett.

A nyomozás adatai szerint az elkövető leszúrta, majd áldozatára és annak kutyájára gyújtotta a szobát. A jelenleg is letartóztatásban lévő férfival szemben különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és állatkínzás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytattak a büntetőeljárást.

Forrás: police.hu

Címlapkép: Pixabay

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.