Csütörtökre virradóra 6502-re nőtt az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 539 080 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

6502 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 539 080 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 207 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 17 628 főre emelkedett

- írja a koronavirus.gov.hu.

Ez rekord: most először ment 200 fölé az egy nap alatt a koronavírus miatt elhunytak száma.

Fekete rekord: Ilyen sok áldozata még nem volt a járványnak, 200-nál is többen haltak meg egy nap alatt – itt vannak a friss adatok

Fotó: MTI/Balázs Attila

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 360 895 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 160 557 főre emelkedett.

10 386 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1170-en vannak lélegeztetőgépen.

Az oltási program rendben, ütemezetten zajlik, Magyarország már a második az uniós átoltottsági ranglistán – írja a kormányzati portál. A veszélyeztetettségük miatt továbbra is a regisztrált idősek oltása van elől a sorban. A következő napokra ehhez a háziorvosoknak átlagosan 10 fő oltására elég AstraZeneca vakcina jut, további 44 fő idős embert tudnak kórházi oltópontra szervezni, ahol Szputnyik és Pfizer oltóanyagok vannak.

Hozzáteszik: "Folyamatosan zajlik az oltás, már 1 441 706 fő a beoltottak száma, ebből 421 915 fő már a második oltását is megkapta. A járvány harmadik hullámának meredeken felszálló ágában vagyunk, a brit vírusmutáns nagyon gyorsan terjed, jelentősen nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, a kormány ezért is döntött a korlátozások szigorításáról".

A kormány szerdai ülésének döntéseiről a mai Kormányinfón adunk tájékoztatást

– teszik hozzá.

A március 8-tól március 22-ig tartó két hétben életbe lépett újabb védelmi intézkedések a következők:

- A maszkviselés a lakott területen belül valamennyi utcán, közterületen kötelező.

- A másik embertől lehetőség szerint legalább 1,5 méter védőtávolságot kell tartani.

- A munkavégzés lehetséges, de ahol lehet, otthoni munkavégzést javaslunk. Az államigazgatásban otthoni munkavégzés rendelhető el, kivéve a védekezésben közreműködők esetében.

- Az esti kijárási tilalom továbbra is érvényben van este 8 óra és reggel 5 óra között. A kijárási tilalom alóli mentesülés egyik esete a munkavégzés, amelyet azonban igazolni szükséges

- Az üzleteket be kell zárni. Kivétel: az élelmiszerüzletek, a patikák, a benzinkutak, a drogériák, a dohányboltok, gazdasági, mezőgazdasági és erdészeti tevékenységhez nélkülözhetetlen anyagokat és eszközöket árusító üzletek, valamint az állateledelt, takarmányt forgalmazó üzletek, a piac és a termelői piac.

- Minden szolgáltatás szünetel, kivéve a magánegészségügyi-, szociális-, pénzügyi-, postai, járműszervíz-szolgáltatásokat.

- Az éttermekben továbbra is van lehetőség elviteles vásárlásra.

- Az óvodák és az általános iskolák a tavaszi szünet végéig nem nyithatnak ki, a digitális oktatás tartalmi feltételeit az érintett miniszterek határozzák meg. Az önkormányzatok kérésére az óvodákban és az iskolákban biztosítani kell a gyermekfelügyeletet. A középiskolákban és a felsőoktatásban a digitális oktatás továbbra is fennmarad. Az alacsony fertőzési számokra tekintettel a bölcsődék nem zárnak be.

- A szabadtéri sporttevékenység lehetséges, ahol tartható a másfél méteres távolság. Megengedettek az igazolt sportolók edzései, a meccsek kizárólag zárt kapuk mögött lehetségesek.

- Szigorítják a határátlépést, de a tranzit- és teherforgalmat nem korlátozzák.

- Kiterjesztik a bértámogatást és az adókedvezményeket azokra a szektorokra, amelyeknek be kell zárniuk.

- A parkok, arborétumok és erdők nyitva maradnak.

Forrás: koronavirus.gov.hu, 24.hu, Index

Címlapkép: MTI/Balázs Attila

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
"Elhunyt 207 többségében idős, krónikus beteg" vazze ezen csodálkozni kell???, amióta világ a világ ,általában ők halnak meg, ha nem balesetről ,háborúról van szó!!! hányok ettől az egésztől, pofáznak itt félelmetes járványról...kevesebb halottal mint tavalyelőtt ilyenkor...meg riogatnak a fiatalokkal már hetek óta, mégis ugyanaz a réteg hal meg mint az elején, meg mikor nincs semmiféle járvány!!! kíváncsi vagyok ,hülyék mikor jöttök rá hogy csúnyán megvezetnek titeket...úgy éltek mint a kutyák...szájkoisár ,és kimehettek ha a gazdi megengedi!!!
Szevasztok
@sgl: Én is csak Korózsnak hiszek, esetleg Timinek.
Nessy
Ha minden elhunyt csak idős, ahogy mondják, akkor lassan kihal az idős korosztály! Remek megtakarítási lehetőség a költségvetésben! Ennyivel is kevesebben élik föl a fiatalok jövőjét!
tudode
Nix önkritika, a operatív ízétől egy együttérző szó sem, mert
.
---- Orbán Viktor: Az oltásellenes kampányuk miatt a baloldal felelős az elveszített emberéletekért
www.origo.hu/itthon/20210316-orban-viktor-azonnali-kerdesek-oraja-2021-marcius-16.html
-----------------------------------------
.
------ Mielőtt szétverték a 250 éves ÁNTSZ-t, nem gondoskodtak népegészségügyi menedmentről
magyarnarancs.hu/belpol/kis-janos-ez-a-tragedia-szemely-szerint-orban-viktor-lelken-szarad-234434
------------------------------------
.
Vizsgázik a felcsúti nemzetvezető SS , un. ÚJ ÁLLAMA, szinte mindenben 100 évvel elmaradva, amely még rendes üzemmódban sem működött a XXI. századnak megfelelő fejlettségi fokon!!!
Nessy
@fideszes gyökér: Több kellett volna, hogy jobban eltakarja a O.V. és a kormány baklövéseit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.