Az ittas vezetők kiszűrésén túl a biztonsági övek használatát is kiemelten fogják figyelni.

Az Országos Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján tette közzé közleményét hétfőn, amelyben arról számoltak be, hogy húsvétkor ismét országos ellenőrzést tartanak az utakon. 

Húsvétkor is országos razziát tart a rendőrség

Fotó: Illusztráció/police.hu

A közlés szerint az elmúlt években csökkent az ittas járművezetők által okozott balesetek száma, viszont még mindig sokan nem használják a biztonsági övet. 

A húsvéti ellenőrzések során ezért az ittas vezetők kiszűrésén túl a biztonsági öv használatát is vizsgálják a rendőrök.

"Baleset-megelőzési szempontból kiemelt fontosságú a biztonsági öv használata. Jelentősége nem a baleset elkerülhetőségében, hanem a már bekövetkezett baleset következményeinek csökkentésében mutatkozik meg. Hatásmechanizmusa alapján egyrészt megvédi a vezetőt és az utasokat a „kirepüléstől”, másrészt csökkenti a jármű és tartozékai okozta sérüléseket. A biztonsági öv használata nem az Ön döntése, hanem kötelező"

- emlékeztet a rendőrségi közlemény, amelyben arra is kitérnek, hogy a biztonsági öv használatára a sofőrnek föl kell hívnia az utastársak figyelmét is.

Forrás: police.hu/ORFK

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.