A 70 km/h-t meghaladó széllökések miatt szinte a teljes országra figyelemztető előrejelzést és riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden kezdetben jobbára erősen felhős, borult égre számíthatunk, majd a déli óráktól kezdve északnyugat felől jelentősen csökken a felhőzet. A legtovább a Tiszántúlon marad felhős az ég.

Hózápor, durva szél: keményen visszatér a tél a húsvét utáni kedden

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A csapadéksáv délkelet felé helyeződik, délelőtt még főként az északkeleti, keleti, illetve a délnyugati megyékben fordulhat elő eső, havas eső, hó, majd fokozatosan megszűnik a csapadék. Máshol egy-egy zápor, hózápor nem kizárt. Az esetlegesen kialakult hóréteg gyorsan elolvad.

Az északi, északnyugati szél erős, helyenként átmenetileg viharos lesz, napközben ugyanakkor fokozatosan veszít erejéből a légmozgás. A széllökések miatt a meteorológiai szolgálat keddre Békés és Hajdú-Bihar megyék kivételével minden más megyére figyelmeztető előrejelzést adott ki. A 70 km/h-s széllökések miatt a Dunántúl nagy részén, a Duna-Tisza közének jó részén, valamint pár északkeleti járásban elsőfokú riasztás is érvényben van.

A legmagasabb keddi nappali hőmérséklet általában 4 és 9 fok között valószínű. Késő estére -3 és +3 fok közé hűl le a levegő.

Kedd este és éjjel az ország nagy részén túlnyomóan derült időre lehet számítani, szerda hajnalra a kezdetben még felhősebb délkeleti, keleti megyékben is lecsökken a felhőzet. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati szelet inkább csak az Észak-Dunántúlon kísérhetik néhol élénk lökések. A hőmérséklet hajnalban általában +1 és -6 fok között alakul, de a szélcsendes, fagyzugos helyeken több fokkal hidegebb is lehet.

Szerda délelőtt nagyrészt gyengén felhős, napos idő várható, délután, este gyakori felhőátvonulásokra számíthatunk. Elszórtan kialakul zápor, hózápor, néhol zivatar. Sokfelé megerősödik, néhol időnként viharossá fokozódhat az északnyugati, nyugati szél. Délután 7, 11 fok valószínű.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.