3 millió 37 ezer a beoltott, 3597 az új fertőzött, elhunyt 285 beteg – olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.

3597 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 731 675 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 285 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 24 265 főre emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 435 344 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 272 066 fő. 10 364 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1 204-en vannak lélegeztetőgépen.

Koronavírus: 285 beteg halt meg, 1204-en vannak lélegeztetőgépen

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Magyarország a második az uniós oltási ranglistán – teszi hozzá a kormányzati portál. A magyar lakosság 30,7%-a már kapott oltást, szemben az uniós 15,8%-os átlaggal – írják. A járvány harmadik hullámának tetőzése érzékelhető, de még most is nagyon sokan fertőződnek meg, ezért a védelmi intézkedések betartása továbbra is fontos. A háziorvosoknál és a kórházi oltópontokon folytatódik a regisztráltak oltása. 

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 3 037 023 fő, közülük 1 290 709 fő már a második oltását is megkapta.

Forrás: koronavirus.gov.hu

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Túl sokan vannak kórházban ahhoz, hogy mindenki megkaphassa azt az ellátást, ami szükséges ahhoz, hogy legyen esélye túlélni ezt a vírust. A rendszerből sokan hiányoznak, és ezen nem javított az, hogy a kormány ragaszkodott az új egészségügyi szolgálati jogviszonnyal összefüggő munkaszerződések áterőltetéséhez, ezzel felmondások ezreit generálva. Bár igyekeznek az 5500 orvos, ápoló, szakápoló távozását bagatellizálni, egy járvány hullámának csúcsa körül egyetlen szakápoló kiesés is emberéletekben mérhető. Pláne, hogy itt nem egyetlen, hanem több ezer emberről beszélünk, akik együttesen akár több tucat életet is megmenthetnének. Az Orbán kormány semmit nem tett az országhoz, az országért. Csak elvett. Életekben mérhető károkat okoztak. Tönkre tett, kisemmizett, árokba rugdosott, és most már halott emberekében. Az Orbán kormány "Safarovi ügyességgel" forgatja azt a bizonyos baltát.
Néro
Hiába no Csutisztánban a Nemzeth Megmentője sikert sikerre halmoz. Jaaahhh Halmozza. Sikereit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.