A múlt héten beadott oltások 58 százaléka 60 évesnél fiatalabbak vállizmában kötött ki.

Itt van a vakcina-készletek aktuális listája, a Pfizer nagyon fogy, a Szputnyikból sok megmaradt

Fotó: pixabay.com

Kedden megérkezett az országba a hatodik koronavírus elleni vakcina, 28 ezer darab a Johnson & Johnson oltóanyagából, amiből egy dózis is elég a védettség kialakulásához – igaz, a következő szállítmányokra valószínűleg várni kell, a gyártó ugyanis a tapasztalt vérrögképződéses esetek miatt a további szállítások halasztásról döntött – vezeti be az összeállítását a 24.hu.

A már ismert öt vakcinából a legfrissebb, vasárnapi adatok szerint így áll az ország készlete:

* AstraZenecából 666 ezer dózis jött, aminek a 88 százalékát már eloltottuk.

* Sinopharmból 1,1 milliót kaptunk eddig, ennek 91,5 százalékát használtuk fel.

* Modernából jött a legkevesebb, 216 ezer, a 93,5 százaléka már elfogyott.

* Pfizerből érkezett a legtöbb, idestova 1 millió 697 ezer dózis, a 96 százalékát már elhasználtuk – ezt kapták a tanárok is az oltópontokon.

* Szputnyik V-ből hiába jött 1,1 millió adag, még csak a 61,6 százaléka talált gazdára.

A múlt héten beadott oltások 58 százaléka 60 évesnél fiatalabbak vállizmában kötött ki. Ennek több oka is van:

* egyre kevesebb nyugdíjaskorú van, aki regisztrált, de még nem kapott oltást;

* folytatódik a 60 év alatti krónikus betegek oltása;

* számos praxisban már egészséges emberek is sorra kerültek;

* soron kívül oltják a tanárokat.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: pixabay.com

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@Horizont: Mint védett személyeket biztos nem oltottak be az EU/EMA által jóvá nem hagyott vakcinával. El nem tudnám képzelni, hogy amikor megérkeztek az első nyugati vakcinák Orbán famíliája és a sleppje ne oltatta volna be magát először, amikor Orbán még a WC-re kevlárban jár, közterületen évek óta nem mutatkozik még a gorillákkal körülvéve sem.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Megis, ki volt az a rendkivul naiv, aki azt hitte, hogy mindenki rohanni fog az engedely nelkuli Szputnyikert? Naiv fazon lehetett !
Qqberci
Összeraktam: Látszik, hogy a Mao Könnyét nyomatták rendesen

Tipus Érkezett felhasználva % Felhasználva db

AstraZeneca 666000 88 586080
Sinopharm 1100000 91,5 1006500
Moderna 216000 93,5 201960
Pfizer 1698000 96 1630080
Szputnyik 1100000 61,6 677600

Érkezett nyugati: 3014000
Érkezett keleti : 2200000

Felhasznált nyugati: 2418120
Felhasznált keleti: 1684100
Néro
Hát ezek a ' népek ' nem értik, hogy a Coca-Cola mámorban fetrengő imperialista-kapitalista készítményt nem kell preferálni.
karma1
@Horizont: Nem hibaztatlak erte - a szakemberek azt mondjak, hogy a semminel barmelyik oltas jobb...
kereső
@Horizont: Már a másodikat kaptad ugye?És nem jelentkezett semmiféle mellékhatás?
kereső
@Horizont: Az vele jár, gyakorlatilag minddel.Bátor döntés volt:))))))- és szerintem jó is, tekintettel a családodra.
folt
@Dr.Doktorovics trinitron dr.: Akkor kérek egy pisztáciát.
Aki Én
Ennek ellenére azt hazudják a hazaárulók, hogy nyugati nem jön, vagy nagyon lassan, bezzeg a keleti.
A buta szekta meg zabálja a sok hazugságot.
MIÉRT???
Eladott Ország
@Aki Én: Mert nem is hívták le a nyugati vakcinákat, ami a rendelkezésünkre állt, és még ki tudja mennyit spájzoltak be, hogy a határon túli "nemzettestvéreknek" ingyen oda tudják adni, mely jól jön a választáskor.
Néro
@Eladott Ország: Jó "bejátszások". De mi a problémád az M1-M12 Nemzethy Kanálisok hozzáállásával? Köbö így adják elő. Nekem meg olyan dézsarossz érzésem van. De ha már így neki buzdultál nekik küld ,vagy a Hír-hedt tövönek. Bayerzsót-fika az ötkeresztes vizeletes Lovag ' Úr ' majd rád uszijja az inter-nyetes Népét. Oszt' lesz nagy hadelhad ! Órát tart rólad még a másik ötkeresztes vizeletes Lovag is ! Óra után meg mélyen meghajolva Káderjani tűz a mellére még egy vizeletes rendet.No ennyi.
kereső
Gulyás a mai kormányinfón:"A kínai Sinopharm-vakcina szerinte még jobb védettséget is nyújt, mitn a nyugatiak, biztos benne, hogy nem kell belőle harmadik oltás. "Több, mint félmillió embert beoltottak már a második adaggal is, az ő védettségük még jobb, mint azoknak, akik Pfizer-vakcinát kaptak" - mondta."
Ezt vajh honnan /miből állapitották meg?Vagy csak simán hazudik.
Eladott Ország
"NEM MERIK TESZTELTETNI A KÍNAI VAKCINA HATÉKONYSÁGÁT, MERT ABBA BELEBUKHAT ORBÁN
Sarkadi Balázs akadémikus, orvos-biológus azt javasolta, hogy “Magyarországon sürgősséggel el kellene indítani egy kutatást a Sinopharm vakcinával oltott páciensek antitest-alapú és sejtes immunitásának vizsgálatára”. Magyarul: meg kell vizsgálni, mennyire hatékony az Orbánék által vásárolt kínai vakcina. Mekkora védettséget ad a tízszeres áron és gyanús körülmények között beszerzett kínai csodaszer? Már azt is terjesztette az orbáni propaganda, hogy az ellenzék “oltásellenes”, mert kétségbe vonta az engedély és megfelelő vizsgálatok nélkül használt kínai oltóanyag használatát, de ellenőrizni azért nem merik, hogy elindít-e bármilyen védelmet a kínai vakcina. A NER által lefizetett, propagandára használt, a diktatúrát elvtelenül kiszolgáló, megbízhatatlan szakemberek közül Merkely Béla rektor ugyanis azt nyilatkozta, hogy a Semmelweis Egyetem “ősszel indít egy vizsgálatot” a kínai vakcina hatékonyságának megállapítására. Ez a felháborító nyilatkozat mindent elmond arról, hogy az Orbán-rendszer elvtelen kiszolgálói nemcsak a szakmai, hanem az emberi tisztesség minimumával sem rendelkeznek. Ősszel akarják a mostani oltások hatékonyságát vizsgálni, miközben az igazi, hatékony vakcinák hatásai is fél évig tartanak, és akinek a mostani oltás nem használ, az őszre éppen meg is halhat."
nepszava.us/nem-merik-teszteltetni-a-kinai-vakcina-hatekonysagat-mert-abba-belebukhat-orban/
Emmersson71
@Eladott Ország: A poénhoz kellett volna még egy "Moderna nem is volt" - ha már a filmhez hűek szeretnénk lenni!

www.youtube.com/watch?v=3M2lSX0nRlc
Eladott Ország
@Emmersson71: Ja! Mert a Moderna az túl occó' volt. Aztán meg kellene teszteltetni Orbánt is, hogy ugyanazokat az eredményeket mutatja-e, mint a többi kínai vakcinával beoltott ember,(szenteltvíz, ellenanyag helyett) vagy titokban az uniós Pfizerrel oltatta-e be magát? Ez lenne még a bónusz.
Eladott Ország
@Horizont: Mint védett személyeket biztos nem oltottak be az EU/EMA által jóvá nem hagyott vakcinával. El nem tudnám képzelni, hogy amikor megérkeztek az első nyugati vakcinák Orbán famíliája és a sleppje ne oltatta volna be magát először, amikor Orbán még a WC-re kevlárban jár, közterületen évek óta nem mutatkozik még a gorillákkal körülvéve sem.
karma1
@Horizont: Akkor remelem, hogy rendkivul absztinens voltal az oltast megelozo minimum egy honapban??? Erdekes, hogy amikor az elso hir jott, hogy megvan az orosz vakcina, akkor az oroszok azt mondtak, hogy mielott valaki megkapja a szurit, akkor elotte egy honapig nem fogyaszthat semmilyen alkoholt!
HOVA LETT EZ A FONTOS FELTETEL???
Vagy mast kapott most Magyarorszag, mint az elso, behirdetett vakcina?
Azert ennek jobban utana kene nezni!
karma1
@Horizont: Dragam, csak hulyeskedtem, gondolhatod! ...:o))) Azzal egyutt ez az eloiras a vakcina ma.o.-i hasznalatanal teljesen kimaradt!
A vejednek meg az osszes szeretteidnek jobbulast kivanok - asszem, ok aztan valoban vedettek lesznek! Az ismeretsegi koromben a sogornom kapott csak Astrat, es O mondta, hogy kb. a 12. oratol az oltas utan nagyon eros fejfajasa volt, es enyhe hanyingere, meg altalanosan pocsekul erezte magat. De a masodik utan mar minden OK volt Vele!
kissé felnőttem
megszolalt az észmentes hal kb olyan mint a tegnapi hir tevében a gondolom fideszkés 20-24 éves szemüveges fickó.Azt nem érti, hogy gépészmérnöki végzettséggel hogy lehet valaki vakcina szakértő nos Vágó István volt terítéken, hát épp úgy tán 1000 x jogosabban mint a külügyes pedró vakcina meg lélegeztető szakértővé, funsallos ismeretekkel egyéb hiányosságaival. pl inteligencia diplomáciai érzék

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.