Két feladatsort kapnak a középszinten matematikából vizsgázók. Az első rész 10-12 feladatból áll, főleg alapfogalmak, definíciók és egyszerű összefüggések ismeretét ellenőrzik itt.

Idén ebben a részben számtani sorozatok, halmazok, valószínűség- és százalékszámítás, módusz és medián és szögek kerültek elő. Ezen kívül hatványozós feladat is volt a középszintű matekérettségi első részében – írja az Eduline.

Itt vannak az idei matekérettségi első információi

Diákok a matematika írásbeli érettségi vizsgán a fővárosi Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnáziumban 2021. május 4-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A feladatlapon előfordulhat még igaz-hamis vagy egyszerű feleletválasztós feladat is. Az első feladatlap megoldására 45 perc áll rendelkezésre és maximum 30 pontot lehet szerezni.

A második részben az Eduline cikke szerint egyenletrendszer, síkgeometria, gráfok, százalékszámítás és logaritmusok témakör is előkerült. Az egyik szöveges feladat a Balaton-átúszásról, egy másik jégkorongbajnokságról szól. A kötelező feladatok közül van olyan is, ahol kutyaévekben kell számolniuk az érettségizőknek – fogalmaz a 24.hu.

A második feladatlap megoldására 135 percet kapnak a diákok.

A matematika emelt szintű írásbeli vizsga 240 perces. Két részből áll, a diákok a rendelkezésükre álló időt tetszésük szerint oszthatják meg az I. és a II. rész, illetve az egyes feladatok között, és a megoldások sorrendjét is meghatározhatják.

Forrás: 24.hu, Eduline

Címlapkép:

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.