Működő egészségüggyel (és állammal) rendelkező európai országok sokasága védekezik Magyarországnál eredményesebben a koronavírus ellen – Svédország vagy Dánia például –, azt tehát biztosan nem lehet kategorikusan kijelenteni az igazmondás szándékával, amit most a kormány 16 milliárdért sulykolni akar: „a járvány leküzdésében elsődleges szerepet játszanak a rendelkezésre álló védőoltások”. A valósághoz hű állítás valahogy úgy hangzana: „az egészségügyi rendszer széthullott, az állami adminisztráció pont annyira hatékony, ahogyan a Pfizer-péntek megmutatta; nincs más esélyünk, mint mindent az oltásokra bízni”. Tény, hogy nem egy ideális kampányszlogen, így aztán marad az „oltásellenes baloldal”, meg a vakcinák közt ténylegesen meglévő hatékonyságbeli különbségek elmosása, tájékoztatás címén, közpénzből. Ennél, vagyis a papírformánál egy fokkal talán érdekesebb, miért nem kezd valamit a kormány azzal az ellenzékinek mondott párttal, amelyik az elmúlt hetekben kizárólag járvány- és...

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Toncsi újabb 16 milliárdjárúl

a t. szerző rossz oldalon áll, legalább is rossz oldalról nézi a dolgokat

A Népszava publicistája „Papírforma” címmel elmélkedett a mai matyar rögvalóság néhány szegmenséről. Kifejezetten jó meglátás annak pedzegetése, hogy miközben ártunk és qurmányunk az „oltásellenes baloldal/ellenzék”-et sulykolja a kritikus volta miatt, valahogy nem jut figyelme a „járvány- és védekezés-szkeptikus üzenetekkel” manipuláló Mi Hazánk-ra.
A cikk vége azonban nagyon félrement. „Bónusz: ráadásul a 16 milliárdot is meg lehetne spórolni. ” – írja arról, hogy „a tájékoztató kampány, amelyben a Kormány felhívja az állampolgárok figyelmét az oltás szükségességére, valamint az oltásra történő mielőbbi regisztráció fontosságára”!
Nos kevés olyan egyértelmű dolog van, mint az, hogy a tájékoztatás ebben az esetben is: nem cél, hanem ürügy! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.