A biokémikus felidézte, hogy több évtizede külföldön él ugyan, de családjával együtt mindig is magyar maradt.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
" A kutató egyébként soha nem tervezte elhagyni Magyarországot és csak a kényszerből döntött így (elbocsájtották), mi akkor is büszkék leszünk rá. Kár, hogy ezzel Karikó nincs egyedül, ugyanis a legnevesebb hazai kutatók közül már alig maradtak itthon, pláne az MTA kinyírását követően. Hogy mennyire rossz a helyzet, azt egy Karikóval készült interjúrészlet mutatja be tökéletesen:
"A debreceni bőrgyógyászati klinika kutatóinak éveken át rendszeresen küldtünk mRNS-t és segítettük az UV-fény okozta károsodások molekuláris megértését. Részt vettem a kutatásaikban, előadást is tartottam a Debreceni Egyetemen 2017-ben az mRNS terápiás alkalmazásáról. Ezen kívül nem sok kapcsolatom van, mert azok a magyar kutatók, akikkel régről ismerjük egymást, jórészt külföldön dolgoznak. Ludwig János kollégám szerves kémikus, vele együtt voltunk egyetemi hallgatók Szegeden, és az Szegedi Biológiai Kutatóintézet RNS laborjában is együtt dolgoztunk. Ő Bonnban kutat, tőle rendszeresen kérek tanácsot, és több közös közleményünk is van. Szintén SZBK-s kollégám Kiss Tamás biológus, aki felfedezte, hogyan keletkezik nukleozid módosítás az RNS-ben, ő Franciaországban kutat. Pardi Norbert is Szegeden végzett, vele éveken át együtt dolgoztunk Amerikában. Ő mindig készül végleg hazatérni Magyarországra, de mégis itt van már 9 éve."
Legyünk őszinték. Hogy is szokott ez működni kis hazánkban? Úgy, ha egy magyar származású ember nagy dolgot visz véghez, akkor is magyar "hős" ha pl. már mondjuk harmadik generációs amerikai,angol, francia.
RonaGyuri
Ha nem „csak” Karikó, de karakán is visszautasítja

Szeretném remélni, hogy nem konzekvensek – bár az idősebb mégiscsak a fia apja -, mert az még tőlük is …

Ahogy azt az MTI és nyomában a derék matyar sajtó megírta: „Az Emberi méltóságért kitüntetéssel ismerte el Karikó Katalin Széchenyi-díjas magyar kutatóbiológus, biokémikus, az egyik koronavírus elleni, mRNS alapú vakcinát kifejlesztő BioNTech cég alelnöke munkásságát pénteken Budapesten az Emberi Méltóság Tanácsa”.
Ami azt illeti ezt a mondatot, valamint Bajkai István és az idősebb Lomnici Zoltán máltatásnak szánt hablatyolását egységesen, a kitüntetett szavait részben közreadták. Azonban egy lényeges – erősen idevágó, sőt sokat meghatározó -elem csak keveseknek ugrott be: pár napja ártunk és qurmányunk egy olyan félrevezető táblázatot tett közzé, amivel azt akarta súlykolni, hogy a magyar kutatónő által kifejlesztett vakcina után halnak meg a legtöbben idehaza!
Mint ismert a kutatónő reagált a táblázatba foglaltakra, s közölte: „a közzétett számok erősen problémásak, és pont arra alkalmatlanok, amire szánták őket”.
Nos ennek fényében nagyon nem lepődtem volna meg, ha a „szegedi asszonyság” nem kért volna a plecsniükből.
De ennek fényében a potentátok szándéka is megfontolandó: lehet a magas halálozási számot akarták elismeréssel illetni??? =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.