Szinte az ország egészén esély van zivatarokra hétfőn, amit akár jég is kísérhet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn a vastagabb felhőzet és a csapadéktömb csak lassan vonul el a délkeleti tájakról. Napközben az ország többi részén ugyanakkor gomolyfelhők képződnek, és a déli óráktól – nagyobb számban a Dunántúl keleti részén, a Duna-Tisza közén és az Északi-középhegység nyugati felén – záporok, zivatarok alakulnak ki. A zivatarokat apró szemű jég, intenzív csapadék és szélerősödés kísérheti. Az északias szél napközben élénk, főként a Nyugat-Dunántúlon és az északkeleti részeken erős lesz.

A zivatarveszély miatt elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki a meteorológiai szolgálat Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyék kivételével az ország összes megyéjére.

Zivatarosan indul a hét

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 fok közelében várható. Késő estére 10 és 15 fok közé csökken a hőmérséklet.

Estére a záporok, zivatarok fokozatosan lecsengenek, ezzel együtt pedig a felhőzet is jelentősen csökken. Az éjszaka második felében azonban elsősorban a keleti határvidéken felhőzetnövekedésre lehet számítani. Az északias szél több helyen is élénk marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10 fok között alakul.

Kedden a gomolyfelhők mellett legalább néhány órás napsütésre lehet számítani. Legfeljebb néhol fordulhat elő zápor. Az északi, északkeleti szelet sok helyütt kísérik élénk, néhol erős széllökések. Délutánra 18 és 22 fok közé melegszik fel a levegő.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.