Egyesek úgy is kaphattak védettségi igazolványt, hogy betegek sem voltak és oltást sem kaptak – írja a 444.hu.

Az RTL felfedett egy kiskaput a rendszerben: olyanok is kaphattak védettségi igazolványt, akik nem jogosultak rá
Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

Az RTL Klub Híradója tette közzé a felfedezését, amelyből kiderül, hogyan lehet kijátszani a védettségi igazolvány-rendszert. Rámutattak ugyanis, hogy védettségi igazolvány nemcsak oltás és pozitív koronavírus-teszt után jár automatikusan, hanem akkor is, ha valaki ellenanyagteszt-eredménnyel bizonyítja, hogy a szervezetében megtalálható az ellenanyag, azaz korábban átesett koronavírus-fertőzésen – írja a 444.hu.

Azonban azok a laborok, amelyek végeznek ilyen teszteket, nem minden esetben kérnek fényképes igazolványt a tesztalanytól. Azaz, elvileg lehetséges, hogy valaki egy beoltott vagy a betegségen ténylegesen átesett személyt küldjön el maga helyett a tesztelésre.

Az RTL rejtett kamerás felvételeket is készített, amelyből kiderül, hogy a módszer valóban működhet. A személytől ugyanis csak TAJ-számot kértek, fényképes igazolványt nem. A tesztelőállomásokat egyébként nem is kötelezi jogszabály arra, hogy fényképes igazolványt kérjenek, tehát jogi szempontból ők nem követnek el mulasztást.

Mári Róbert, az egyik nagy hazai egészségügyi szolgáltató vezetője szerint adminisztratív eszközökkel kellene bezárni ezt a kiskaput, például úgy, hogy minden szolgáltatót köteleznek a fényképes igazolványok ellenőrzésére. Az RTL Gulyás Gergely minisztert is kérdezte, mi a kormány álláspontja az ügyben, de a kérdésüket nem olvasták be az eheti kormányinfón.

Forrás: 444.hu
Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pokróc
1xű aki ilyen visszaélésre vetemedik az veszélyes a társadalomra . nem mint ha a fidesz és társai nem lenének 100 és 1000 féle képpen. :-(((((
Néro
Fitymák képtelenek bármit is végig gondolni és úgy szabályozni. Elnézést egyet igen. Hogy lopjanak, jogszabályosan. Na arra fektetnek kellő energiát időt tűr-vényt.
gina
És aki jogosult rá az nem kapja,,, aljas bunkók

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.