A Magyar Közlönyben jelentek meg a rendeletek, amelyek a labdarúgó Európa-bajnokság magyarországi részére vonatkoznak – vette észre a Telex.hu

Eb-jegy mint védettségi igazolás? Ilyen szabályok várják a Magyarországra érkező focidrukkereket
Fotó: MTI/Illyés Tibor

A Magyar Közlöny rendeletei között az egyik legérdekesebb az, ami a külföldről érkező focidrukkerekre vonatkozik. E szerint a hazánkba meccsre érkező külföldi nézők egy 72 órán belül elvégzett negatív eredményű PCR-teszt bemutatásával is beléphetnek, meccsre nézőként és a szurkolói zónába egyaránt – írja a Telex.hu.

A szurkolói zónában lehet ételt, italt fogyasztani, lehet zenés rendezvényeket, koncerteket szervezni, és ezek létszámkorlátozás nélkül megtarthatóak.

Emellett a rendezvények, a vendéglátó üzletek, a szálláshelyek, valamint a szabadidős helyszíneknél pedig a rendelet szerint a koronavírus ellen védett személyekre vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmazni a mérkőzésre érkező magyar állampolgársággal nem rendelkező személyre, ha a mérkőzésre szóló érvényes, papíralapú vagy elektronikus részvételi jegyét felmutatja.

Aki a rendelkezéseket megszegi, azzal szemben 100 000 forinttól 1 000 000 forintig terjedő bírságot szabhatnak ki.

Forrás: Telex.hu
Fotó: MTI/Illyés Tibor

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Giovanni Alba
Nem értek a focihoz. A jegy névre szól? Bárki, bárhol megválthatja? (A havercsákónak lessz, mostan gyün Szvázifődrü)
Hogyan kívánják ellenőrizni a jegy felmutatójának személyazonosságát, állampolgárságát? Magyarországon élő külföldi állampolgárokkal mi a helyzet? Vehet jegyet, átadhatja másnak?
Kérdések, mindenütt kérdések.
ómió
Megoldható, ha a jegy adott védettségi igazolványhoz társul. Na, de ki tartja azt nyilván? A computer?
Pokróc
Tv -ben nézem az a biztos . Én ebbe a káoszos xarba biztos hogy személyesen nem megyek bele . Jöhet 10 ronaldu is .
Beletüxxög valaki fertőzött a pofámba aztán csókolom ,átküld a másvilágra még jóval idő előtt . Kinek hiányzik ez ? :-(((
namihami
Sokkal egyszerűbb lenne levinni az egészet Felcsútra. Azt már évek óta annyi rendőr veszi körbe, hogy semmilyen új költség nem is merülne fel. És a faluszélén már az ellenőrzés is megoldott lesz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.