TakerOne egy hattyút festett egy tihanyi épület falára, amire az önkormányzat válasza az volt, hogy visszafesteti fehérre – adta hírül a telex.hu.

„Falfestés ide nem való” – Eltüntetik egy művész alkotását Tihanyból
Fotó: TakerOne/Facebook

A telex.hu szúrta ki, hogy a TakerOne álnéven futó művész egy érdekes bejegyzést tett közzé a Facebook-oldalán. „Falfestés ide nem való” – indokolta Tihany főépítésze azt, hogy miért festik vissza fehérre egy galéria falát, amire ő pár napja egy hattyút festett.

Az ok, hogy településképi rendelet szabályozza, hogy az épületek hogy nézhetnek ki, még akkor is, ha teljesen privát területen található a fal, de látszik az utcáról (ez épp egy művészeti galéria udvarában van). (…) Persze, a galéria tulajdonosainak engedélyt kellett volna kérniük (amit elvileg nem kaptak volna meg), mielőtt festmény kerül a falra, és persze nem kértek, mert hát ki számít ilyen problémákra? Mindazonáltal számomra nagyon antipatikus ez az „emberek vannak a falakért/épületekért«️” megközelítés, ennek a számomra logikus ellenkezője helyett

– írja. 

Tihany településképi rendeletében igen szigorú kitételek vannak. Például „településképi szempontból meghatározó területen csak egymással harmonikus egységet alkotó, azonos színcsaládba tartozó színek alkalmazhatók egy épületen”. Vagy: „az épületek homlokzati falfelületének színezésénél a környezethez való illeszkedés érdekében vakolt felületeknél csak a fehér és világos földszínek, természetes építőanyagok esetén azok természetes színei alkalmazhatók”.

A változtatásokhoz pedig településképi bejelentési eljárást kell indítani. Ebben az esetben ez állítólag nem történt meg. 

Forrás: telex.hu
Fotó: TakerOne/Facebook

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

134.bátor
Polgármester: Tósoki Imre Fidesz/ KDNP.
Több mondanivalóm nincs...
134.bátor
Polgármester: Tósoki Imre Fidesz/ KDNP.
Több mondanivalóm nincs...
simmering73
Tetszik. Nem az idióta rendelet, hanem a falfestés.
gina
Rohadék fidesz azt hiszik mindent megtehetnek, szerintem ezt a bandát le kell váltani ezek embertelen szemét prolik-- undoritó egy patkány banda
Dr. Proktor
A művészet nem foci, ezért nem szeretik a rohadtnarancsos öregfiúk...
vacsi
Sok idióta van - aki még egy hattyútól is fél...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.