A Rumtopf egy német eredetű rumos kompót, amely úgy készül, hogy egy kb. 5 literes üvegbe vagy mázas cserépedénybe a nyár és az ősz minden gyümölcséből tesznek egy adagot rummal és cukorral keverve. Októbertől aztán hagyják érni karácsonyig, ekkorra készül ugyanis el a rendkívül jó ízű kompót, amit aztán süteményekhez, krémekhez stb. adhatunk. Akár a következő nyárig is eltartható, már persze akkor, ha nem járunk rá folyamatosan. Nálunk igazából májusban kezdődik ennek a csemegének az elkészítése, és szenteste kerül megkezdésre, emiatt nagyon kedves hagyomány hogy a nyarat ilyenformán a karácsonyi asztalnál szolgáljuk fel desszertnek! Vigyázat!!! Azon kívül, hogy nagyon finom (főleg vanília fagyival és tejszínhabbal) bőven van benne alkohol! varpalotainfo.hu

Forrás: varpalotainfo.hu
Feltöltő: kadar9
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.